Ter leede JO 15 1 verliest door te krappe bank

Ter Leede JO15-1 – Verburch JO15-1  eindstand 3-5 ( 3-1)

Het is al even geleden dat u op schrift van de C1 heeft vernomen. Op 13 april speelden wij de laatste competitie wedstrijd, die winnend werd afgesloten. Deze uitslag gaf met de daarbij behorende positie op de ranglijst nog kans op een top drie klassering. Eerst nog even terug naar het Paasweekend. De Jo 15 heeft natuurlijk meegedaan aan het welbekende Easter open toernooi. Ditmaal op de eigen Roodemolen. De meiden kozen, terecht, om uit te komen voor het meidenteam van Ter Leede. Een keer met alleen maar meiden voetballen en dan ook nog eens op locatie, u begrijpt een dolle boel. De mannen bleven beteuterd achter maar die zetten het om in wilskracht om ver te komen. En dat deden ze. Onder begeleiding van Jens en de helft van het gouden duo kwamen ze tot in de finale. Dit wel met 2×3 ‘leen’ spelers i.p.v. de op tour zijnde dames. De route naar de finale was prachtig. Met als hoogte punten een 1-0 overwinning op 3de divisie ploeg SC ‘t Zand en een 3-0 overwinning op tweede divisie ploeg DZOH! In de finale gaven we 1 kans weg en die was ook gelijk dodelijk raak. Zelf nog drie dotjes maar helaas de eerste prijs ging naar MK Dons uit Engeland.

De sfeer zat er dus goed in, maar daar is gaande de week wat verandering ingekomen. Vandaag op het programma de wedstrijd tegen mede top drie kandidaat Verburch. Een ploeg met een aantal technische voetballers, maar ook een ploeg, die het harde voetbal niet schuwt en af toe ook over de schreef gaat, dit gezien de vele rode kaarten tot nu toe en hun verbale ‘kwaliteiten’. Als we zouden winnen konden we ons wat vaster nestelen in de top. Verlies zou afhaken betekenen. Uit verloren we met 3-1 en nu kon dat dus worden recht gezet.

Op naar de opstellingen. Alvorens deze prijs te geven, een aanvulling vooraf. Achter de rood gele schermen is er voor gekozen om de Ter Leede vrouwen belangen zwaarder te laten wegen dan de JO15 1 belangen. Door dit besluit mochten basisklanten Noa en Rosa niet meedoen.  Dit is begrijpelijk uit het oogpunt van de vrouwen afdeling, aangezien Arjan volgend jaar coach is van Vrouwen 2. En die staan stijf onderaan in de Hoofdklasse. Drie elftallen ( Vrouwen 1, 2 en JO 15 1 ) zijn ten behoeve van vrouwen 2 door elkaar gehusseld om dit team te versterken. Dit zou nog prima zijn als je als JO 15 1 spelers achter de hand heb, die het niveau aankunnen, maar daar ontbreekt het aan. Komt ook nog eens bij dat Hugo op vakantie is en Tijs en Rowey geblesseerd. Dit gezegd hebbende de opstelling. In de goal Quinten. Achterin van links naar rechts, Leon, welkom terug in de basis Denzil, invaller Gijs en Iva. Middenveld op links invaller Sam, mid-mid Youssef en rechts Ryan. Voorin op links Nick, centraal Wessel en na lange blessure weer terug in de basis Thijmen. Op de bank Lex, Jesse en Jip.

Om 10.30 uur werd er afgetrapt op veld 2 en gingen we kijken hoe het zich zou ontvouwen. Het was een redelijk opgaande strijd met wat kansjes over een weer, waarbij Verburch wat precisie miste. Na een minuut of 10 het eerste doelpunt. Denzil was wat naar voren opgestoomd en zag na wat aanmoedigen vanaf de kant toch kans om de bal voor de achterlijn binnen te houden en voor te geven op de ingekomen Nick. Die werkte de bal keurig binnen en zo de 1-0. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong, want 5 mintuten later lag de 1-1 in het net na een solo van een oranjehemd. Hij liet Quinten kansloos met zijn schot. Het bleef gelijk opgaan maar Verburg was onnauwkeurig en daardoor kregen wij de kansen. De 2-1 ontstond door prutswerk achterin bij de Poeldijkers. De keeper en verdedigers sprongen rond de 16 meterlijn in elkaar en Wessel was zo slim om de bal mee te krijgen en zo de 2-1 in het lege doel te schieten. Zo’n minuut of 10 voor rust ook nog de 3-1. Youssef nam de corner en Wessel kopte subliem in. 3-1. Vlak voor de rust nog een billenknijp momentje maar gelukkig net naast.

In de rust toch wat verbaasde gezichten dat we deze tussenstand op het scorebord hadden weten krijgen, maar zoals bekend er zijn twee helften. En daar waren we zeker niet gerust op. In de kleedkamer is de opstelling aangepast. Spits Wessel zou i.p.v. Gijs centraal achterin gaan spelen samen met Denzil. Gijs werd vervangen door Jesse en die ging op Nick zijn plek. En Nick weer in de spits. Er zal wel een magneetbord aan te pas zijn gekomen om dit helder te krijgen bij de mannen.

Op naar de aftrap. Na twee minuten konden de plannen in de prullenbak aangezien Denzil geblesseerd het veld moest verlaten. Jip maakte zijn opwachting en zo stonden er twee onervaren centrale verdedigers voor Quinten zijn neus.  Al snel wisten de Poeldijkers hiervan te profiteren. De bal werd over Iva heen de ruimte in geschoten de daarop volgende voorzet werd binnen gewerkt. 3-2. Vanaf dat moment voel je het fout gaan. Veel vertrouwen bij de tegenstander en een onmachtig rood geel. Weer 5 minuten later mocht er een speler zo slalommend de 16 in en in de korte hoek de 3-3 maken. Wissel drie volgde ook al snel. Ryan raakte namelijk ook nog eens  geblesseerd na een te harde tackle van de tegenstander. Voor hem in de plaats kwam Lex. Na drie wissels was de bank nu leeg en je mag 5 x wisselen. Toevallig waren Luca en Viggo als supporter komen kijken en zo kon het dat zij ook zich moesten omkleden. Met alle respect voor deze twee jongens dat ze zich zo opstellen, maar je kunt je bedenkingen hebben bij de gang van zaken. Uiteindelijk kwam Luca er nog in voor de moegestreden Thijmen. En met nog 6 ‘normale ‘basis spelers en een door elkaar gehusseld team moest de eindstreep worden gehaald. Konden we een punt binnen slepen? Nog één keer veerde we op. De 4-3 stond al op het kladblok. Youssef, de parel uit Noordwijk, stond na weer geblunder achterin bij de tegenstander alleen voor een leeg doel. Zo’n 30 centimeter schuin naast de paal,. Helaas wist hij de kalmte niet te bewaren en schoot buitenkant rechts voorlangs. Vol ongeloof stortte hij ter aarde. Daar ligt hij nog wel eens wakker van. Na dit moment was het gedaan. Verburch zette de gashendel open en maakte na een terecht gegeven  penalty de 4-3. Hierna nog een opstootje. Keeper Quinten werd achter de rug van de scheidsrechter achter nagezeten door een speler van Verburch. Hij moest rennen voor zijn leven want er zat niet veel goeds in zijn zin. De scheidsrechter gaf beide een gele prent. De oorzaak en gevolg ligt in het midden. Volgens de speler van Verburch zou het om racistische uitlatingen gaan, maar daar was volgens Quinten absoluut geen sprake van. Gezien wat de tegenstander allemaal geroepen en gedaan heeft zou het eigenlijk andersom moeten zijn. Na dit opstootje werd het er minder gezellig op. De 5-3 viel vlak voor tijd en de scheids floot later af.

Ja en daar sta je dan. Een heel seizoen doe je op het vinkentouw mee voor een mooie top drie klassering en misschien meer in de hoofdklasse en zo geef je het uit handen. Met een normale opstelling rol je in de tweede helft Verburch op met 5 of 6 -1.  Maar met zo’n dunne selectie was er geen houwen meer aan. Overigens niks ten nadelen van de invallers en de mannen op het veld. Die hebben gevochten voor wat ze waard zijn en verdienen een dikke pluim. Als volgers zijn we benieuwd waar we volgende week, na een week hard gezamenlijk trainen, naar gaan kijken. Weer bij elkaar gesprokkeld team, die de JO 15 na een goed seizoen niet verdiend of gewoon veel spelvreugde en goed spel dit gevolgd door eventuele winst. Overigens Vrouwen  2, met een handvol  vrouwen van vrouwen 1 en oranje klant Rosa,  verloor weer kansloos met 3-0. Ook daar kun je je conclusies uittrekken!

Grt.

Uw verslaggever..