29ste Gerrit van Harskamp toernooi een succes

winnaar Gerrit van Harskamp penalty bokaal Joep

In de kerstvakantie is voor de 29ste keer het Gerrit van Harskamp toernooi georganiseerd door Jaap Schaap. Na de kerstdagen vinden de kinderen het heerlijk om weer even actief bezig te zijn. In de ochtend werd er door de J08, J09 en J010-2 onderling de strijd aan gegaan. Heerlijk om de jongens en meiden te zien genieten van het spelletje. Een belangrijk onderdeel van de dag is penalty’s nemen. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan en de winnaars van elk team mocht in de middag terugkomen om te strijden voor de penalty bokaal.

Om half twee was de aftrap van het toernooi voor de J09-1. Tess van Harskamp (achterkleindochter van Gerrit) nam de aftrap. We hadden weer mooie tegenstanders kunnen vinden in de bollenstreekse clubs Quick Boys, VVSB, Rijnvogels en Hillegom. Er werden partijtjes gespeeld van 12,5 minuten en de clubs waren goed aan elkaar gewaagd. Ook hier zag je blije snoetjes als ze het veld in mochten. Dat is eigenlijk het mooiste om te zien, maar winnen blijft ook altijd leuk. Dit jaar hadden we een hele goede ploeg erbij en dat was Hillegom. Schitterend voetbal en de terechte winnaars van het toernooi. Gefeliciteerd Hillegom! Quick Boys speelde ook een paar mooie wedstrijden en eindigde als tweede. Ter Leede werd 3e, VVSB 4e en Rijnvogels 5e.

Traditiegetrouw werd de middag afgesloten met de winnaars van de penalty series. Wie wordt de koning penalty’s nemen? Dit jaar is Joep van der Schrier (J08-1 Ter Leede) degene die de penalty bokaal naar huis mee mag nemen. Gefeliciteerd Joep! Ter Leede wil alle kinderen, begeleiders en supporters bedanken voor de geweldige dag. Op naar de 30ste editie!