3e Ronde Ter Leede Voetbal League

Op Sinterklaas dag werd de derde ronde gespeeld van ons intern toernooi.  Gedurende de week waren door verschillende teams al plannen gemaakt voor het vieren van het kampioenschap maar of dit ook zou gaan gebeuren was maar de vraag.    Onder het genot van een mooie vries zonnetje was het lekker voetbalweer.  Om de ochtend compleet te maken had Sinterklaas vanaf zijn thuiswerkplek nog een lekker chocolade letter geregeld.

Hieronder weer een kort verslag van de gespeelde wedstrijden. Op onze Facebook site zijn een aantal filmpjes geplaatst dus ga daar ook zeker een keer kijken.

Nations league

De vrieskou was in de wedstrijd Spanje-Nederland een belangrijke factor.  De rillende Spanjaarden werden snel op een 0-2 achterstand gezet. En vlak voor rust werd het zelfs 0-3.  Na rust waren de Spanjaarden lekker warm geworden en wisten 3 maal het net te vinden. Uiteindelijk ging Nederland wel met de winst ervandoor 3-4.

De andere wedstrijd in de poule was Frankrijk tegen Duitsland.  Op papier een klassieker waar doorgaans de Duitser met de winst ervandoor gaan.  Dit keer waren de Fransen te sterk en werd het een ruime overwinning.  De coach van de Duitsers liet optekenen dat ze niet helemaal waren voorbereid op het zonnetje en daardoor verblind voor het doel kwamen.

Champions league

De kraker van de week was PSG tegen Barcelona.  De beide coaches waren de hele week al druk bezig met de wedstrijd maar konden de spelers het waarmaken?  Het beloofde een spannende pot waarbij PSG op voorsprong kwam maar voor rust was het weer 1-1.  De beide teams wilde allebei winnen dus na de limonade weer veel strijd en kansen over-en-weer. De Fransen namen weer brutaal de voorsprong maar gelukkig voor Barcelona kon de gelijkmaker worden gemaakt.

De wedstrijd van Bayern tegen Liverpool was voor de FC Hollywood coach van cruciaal belang om een crisis te voorkomen.  Bij rust wist Liverpool goed weerstand te bieden tegen de getergde Duitsers. Na rust was het oude combinatie voetbal weer te zien en werden maar liefst 4 goals gemaakt.  Ook Liverpool wist nog een goal te maken dus uitslag 5-2.

Eredivisie I

De wedstrijd Ajax – Heerenveen was nog maar koud begonnen of de Friezen hadden de 0-1 al gemaakt. De coach van Ajax liet het hier niet bij zitten en moedige de spelers aan. Dit leidde tot een 2-1 voorsprong.  Na de 2 tegengoals vond Heerenveen het wel mooi geweest en schakelde een tandje bij met 2 goals tot gevolg.  Een mooie 2-3 overwinning.

In de vorige ronde heeft de organisatie een klacht ontvangen wegens onregelmatigheden bij Utrecht. De coaches waren tegen Feyenoord dus gewaarschuwd.  In een spannende wedstrijd vielen de goals over-en-weer en dat leverde een 3-3 einduitslag op.  Om toch voor een winnaar te zorgen werden penalty’s genomen en dat deed Feyenoord beter.

Eredivisie II

De topper van deze ronde was PSV tegen Vitesse. De coach van PSV moest een beetje improviseren met het gemis van 2 spelers. Voor Vitesse stond de koppositie op het spel en gokte op een gelijkspel.  In een spannende wedstrijd was het bij rust 0-0.  De 2e helft werd de wedstrijd van de keeper die spits werd want met een onvervalste hattrick werd de einduitslag 3-1.

De wedstrijd AZ – Groningen was een ware slijtage slag met goed spel over-en-weer.  Voor de AZ coach zeer belangrijk omdat de clubleiding toch wel een overwinning verwachtte.  Na drie kwarten was het voordeel beslist in het voordeel van de Groningers.  In de laatste ronde moet AZ opzoek naar een nieuwe trainer.

STAND:

We merken dat iedereen het erg leuk vindt dus gaan we voor het komend weekend nog een ronde spelen.  Hierbij gaan de nummers 1, 2,3 en 4 van de Eredivisies tegen elkaar spelen en wordt de 1e wedstrijd van de Nations en Champions league herhaald.  Hou de site in de gaten!

Dit weekend starten we om 09:30 met de 1e ronde dus graag om 09:15 aanwezig. Na deze 1e ronde doen we de prijsuitreiking van de Grote Club Actie en om 11:00 uur starten we met de 2e ronde. De 2e groep graag om 10:30 aanwezig i.v.m. prijsuitreiking.

Na dit weekend begint de winterstop maar niet voordat iedereen op 19 december heeft kunnen deelnemen aan een leuke activiteit.

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen van de KNVB nauwlettend in de gaten dus wellicht dat we verder gaan met de leagues of weer in de oude teams gaan deelnemen aan de competities.