18 juli: Spelregels kantine in coronatijd

Terras en kantine op zaterdag en 18 juli.

Beste leden
Ook aanstaande zaterdag gaan de deuren, bar en keuken van de kantine en het terras weer open. Iets waar ook wij als bestuur weer enorm naar uitkijken. Maar ook hier is het als gevolg van corona net een beetje anders dan anders geworden.
We moeten ons houden aan het protocol en we moeten nog steeds voorzichtig zijn.

Reserveren
Om geen risico te lopen met een maximum aantal gasten, hebben we besloten dat er gereserveerd moet worden. Reserveren is eenvoudig, een e-mail naar Mirandahoogeveen@Terleede.nl of even bellen naar Miranda: 06-15639375. Reserveren kan ook (heel) kort voor aankomst, maar dan alleen nog telefonisch.

Toegangscontrole
Bij de ingang houden we de nu inmiddels bekende gezondheidscheck. Bij klachten is toegang helaas niet toegestaan.

Terras en kantine
Om het voor onszelf gemakkelijk te houden beschouwen we terras en kantine oftewel binnen en buiten als één geheel. Overal moet je zitten, blijven staan is dus niet toegestaan, lopen mag alleen, via de vastgestelde en aangegeven looproutes naar de bar om iets te bestellen of naar de toiletten. Heel belangrijke basisregel is dat er minstens 1,5 meter onderlinge afstand gehouden moet worden

Betalen
Contact met geld is een besmettingsrisico, dus vanaf nu alleen pinnen.

Looproute
De ingang van zowel kantine als terras is door de hoofdingang van de kantine. Via de aangegeven looproute kunt u verder naar of de kantine, of via de kantine naar het terras. Als u naar huis gaat, neemt u, via het terras, de route langs de fietsenstalling door het grote toegangshek.

Toiletbezoek
Via de looproute de toiletten in de hal gebruiken.

Openingstijden
De kantine en het terras zijn de komende zaterdagen, 11 en 18 juli, geopend van 14.00 tot 18.00 uur.

Bar en Keuken
We verkopen alleen flesjes bier, tapbier is op dit moment nog niet beschikbaar. De keuken is geopend, maar met beperkt assortiment; bitterballen en andere bittergarnituur zijn verkrijgbaar.

Met elkaar
Ook in de kantine hebben we te maken met het “nieuwe normaal”. Ook wij zouden liever meteen het oude normaal weer hanteren, maar dat kan nu eenmaal niet. We gaan er van uit dat iedereen hier begrip voor heeft en zich goed aan de regels en afspraken houdt. Spreek elkaar eropaan als het even fout gaat. Ook zal het bestuur mensen aanspreken die het nieuwe normaal even vergeten zijn. Accepteer dat en toon begrip. In de regio zijn er verenigingen die na één dag al hebben moeten besluiten om weer dicht te gaan. Dat laten wij, met zijn allen, niet gebeuren.

Controle
De lokale overheid (handhaving) kan komen controleren of wij ons met zijn allen aan de regels houden. Als dat niet het geval is, loopt de club het risico een boete van 4000 euro te krijgen. Dat kunnen we zeker in deze tijd natuurlijk niet hebben!

Nieuw seizoen
Deze zaterdagen gebruiken we ook om uit te vinden hoe we over een paar weken het nieuwe seizoen goed kunnen beginnen. Als er wijzigingen komen in de regelgeving voor bezoek aan kantine en terras, zullen we u via de website informeren.

Plezier
Ik hoop en verwacht de komende zaterdagen veel mensen weer kan ontmoeten en dat iedereen weer met veel plezier een paar uur in de kantine door gaat brengen. Daar gaat het uiteindelijk om!

Tot zaterdag!

Kees de Lange
Voorzitter, mede namens het bestuur en kantinecommissie.