Ter Leede JO17-2 – Katwijk JO17-2

Ter Leede JO17-2 – Katwijk JO17-2, uitslag; 4 – 1
De eerste wedstrijd na de vakantieperiode voor onze B2 en meteen tegen een op papier zware tegenstander, Katwijk B2. Door blessures bij Joran, Tomas, Jeffrey C. en kleine pijntjes bij Do hadden we net aan 12 spelers, maar vonden gelukkig Thijs bereid om bij te springen. De B2 begon goed aan deze pot en na 5 minuten testte Daan de keeper voorzichtig voor de 1e maal. Bij een uitbraak 15 minuten later dook Bas voor 1e maal alleen op voor de keeper, maar hij had het vizier nog niet op scherp. Na de drinkpauze waarin Daan en de coach het voetledig met elkaar eens waren, kreeg Daan wat hij wilde. De bal van Matthijs keurig op maat en een mooie 1 – 0 was een feit. 5 minuten later blijkt de B2 ook een messcherpe counter in huis te hebben, de corner van Katwijk werd afgeslagen en met 3 passes kwam Bas opnieuw alleen voor de keeper en hij rondde nu rustig af, 2 – 0. Ook de 3 – 0 van Matthijs was er een op de break, hij zocht keurig de diepte, kapte achteloos zijn tegenstander uit om vervolgens beheerst af te ronden. Zo gingen we met 3 – 0 rusten. Na de rust tapte Katwijk uit een iets ander vaatje en ongetwijfeld speelde vermoeidheid bij onze B2 ook een rolletje, al vonden we in truckendoos Lucas telkens de vrije man, die druk naar voren bleef zetten. Een schotje van gelegenheidsspits Pim vond nog geen doel, maar Matthijs was telkens de man die de eindpass in ontvangst nam en dat de 4 – 0 na een prima wegdraaiend schot van Matthijs kwam, was alleen voor hem een verrassing. In de slotseconden kon Katwijk nog een terechte eretreffer noteren, ondanks hevig verzet van Tessa. Het geeft aan, dat de B2 er nog niet is, want in de 2e helft waren er een paar prachtige reddingen van Tessa nodig, maar als we de bereidheid hebben om voor elkaar te blijven werken, dan zit er zeker potentie in deze groep en kan ook deze B2 weer zorgen voor spektakel en mooi voetbal, dus kom vooral kijken, dan laten wij u juichen. Matthijs is man van de wedstrijd met 2 goals en 1 assist, maar de verdediging verdiend zeker een compliment, want hebben, bij mijn weten, in de hele wedstrijd geen kopduel verloren! Jullie coach heeft genoten mannen, ik twijfel alleen nu wel tussen de 3-seconden regel + het druk zetten van Guardiola of toch maar het catenaccio van Trapattoni.