Achilles Veen loopt achter de feiten aan

“Het was improviseren bij Achilles Veen zaterdag voorafgaand aan het duel met Ter Leede (1-2 verlies). Trainer Giovanni Franken miste zo’n beetje zijn hele achterhoede. Keeper Jamil Kools (griep), Freek Langermans en Maarten Boddaert (beiden geblesseerd) en Thijs van den Berg (geschorst) waren de afwezigen. ,,We moesten nogal wat opvangen, maar we hebben het zeer verdienstelijk gedaan”, sprak Franken.

Achilles Veen begon slecht. Al na een paar minuten scoorde Brayan Caicedo voor de bezoekers na een fout van inval-doelman Jorn Wagener: 0-1. ,,Dat was gelijk een klap en dan loop je achter de feiten aan”, aldus Franken, die vervolgens Sen Aerts en Ilias Zaimi kansjes zag krijgen. De 0-2 na een goed halfuur kwam voort uit de eerste de beste echte aanval van Ter Leede. Het was Ian van Otterlo die de voorsprong van de Sassenheimers verdubbelde.

Na de hervatting ontspon zich een open wedstrijd. ,,Het had gemakkelijk 3-3 of 4-4 kunnen zijn gezien de mogelijkheden”, vervolgde Franken. Voor Achilles kwam er nog wel een doelpuntje. Het was Ilias Zaimi die kort voor tijd de 1-2 aantekende. Een puntje zat er niet meer in.

Franken wees niet naar de vele afwezigen. ,,Daar ben ik te hard voor. Daar ga ik me niet achter verschuilen. Zaterdag spelen we een bekerduel en daarna beginnen we maar symbolisch ‘opnieuw’.”

Een lichtpuntje was dat Ayden Kuijpers na een een lange afwezigheid vanwege een blessure weer minuutjes maakte. Nu zitten alleen nog Bas van Loon en Sezer Sülün in de ziekenboeg waar dus Freek Langermans en Maarten Boddaert hen voorlopig ook gezelschap zullen.”