Afscheid Jaap en Lien

De 1e kennismaking met Ter Leede was voor mij via Jaap en Lien. Mijn beide zoons zijn bij de Ukken begonnen en zijn door hun enthousiasme blijven voetballen.  Tot op de dag van vandaag vertellen de jongens nog over de training en komt er een grote glimlach als ze Jaap of Lien zien.

Dit is het effect dat Jaap en Lien op vele kinderen hebben overgebracht. Vele tientallen jaren hebben Jaap en Lien op iedere zaterdagochtend de Ukken en Euroleague begeleid en zo de beginselen van het voetbalspelletje bijgebracht. Hierdoor zijn in veel gezinnen al de 2e generatie bij Jaap en Lien begonnen.  Ondanks de vele kinderen weten Jaap en Lien over de meeste kinderen wel een verhaal te vertellen….de een eerst wat bescheiden en de ander meteen aan de hand van Jaap en Lien het veld op. Voor kinderen was het voetballen bij Jaap en Lien een warm bad.

De wens van Jaap en Lien was een klein afscheid.  Het interview in Sport in de bollenstreek was een voorzet, want vanuit Ter Leede wilde we dit niet zomaar voorbij laten gaan.  Hoe bescheiden ze ook zijn. Vorige zaterdag hebben wij Jaap en Lien naar de voetbal gelokt om toch een afscheid voor hun eigen publiek  (de Ukken/Euroleague) te houden.  Om kwart voor tien was het dan zover…

Na de training van de Ukken/Euroleague is het trapveldje tussen veld 1 en 2 omgedoopt tot het “Jaap en Lien voetbalveldje”. Dit is namelijk het veldje waar de jongste jeugd vaak even een balletje trapt als de vaders of moeders aan het voetballen zijn.

Wij willen Jaap en Lien enorm bedanken voor hun tomeloze inzet!

Met sportieve groet,

Namens de Jeugdcommissie

Martin Nuninga