AJAX clinic Ter Leede MO13 groot succes

U kent het wel, je doet mee aan een prijsvraag met de wetenschap we zien het wel. En dan komt er een onverwacht telefoontje uit Amsterdam, dat je winnaar bent van de prijsvraag! . Het overkwam Erica van der Slot, moeder van Isa en Noa, maar ook begeleidster van de MO 13-2. U kunt zich voorstellen dat er een kleine vreugde dansje werd gedaan in huize Van der Slot.

De prijs bestond uit een Ajax vrouwenvoetbal clinic  voor 15 personen. Aangezien de MO 13 -2 uit 8 speelsters bestaat was er nog wat ruimte om de 11 meiden van de MO 13 – 1 ook mee te nemen. Tel daar bij op dat Ajax niet de moeilijkste is en van max 15 werd max 19 gemaakt. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Afgelopen vrijdag was het dan zover dat de meiden, licht nerveus, verzamelende bij Ter Leede.  Om 16.45 uur werden we verwacht in Amsterdam op het voor vele bekende sportpark, de Toekomst. We werden keurig ontvangen door een lieftallige pers dame, die verdere uitleg gaf over het verloop. De meiden mochten zich om kleden en de chauffeurs werden voorzien van een natje en een droogje. Wat een ruime Ajax kas allemaal niet ter weeg brengt.

   Deel 1 bestond uit een training van een uur. Het eerste gedeelte was een afrond oefening voor de ene helft en de andere helft mocht de loop en dribbel techniek bij schaven. De training werd gegeven door twee licht geblesseerde selectiespelers,  Kirsten van de Westeringh en als ik het goed onthouden heb, Lucie Akkerman. Na een wat aarzelend begin kregen onze meiden steeds beter de smaak te pakken en het enthousiaste spatte er vanaf. Intussen kregen wij uitleg en verdere informatie van oud selectie speelster Chantal de Ridder. U als Ter Leede volger weet dat ook zij groot is geworden bij de rood gele Ter Leede familie!

Na het afsluitende partijspel mochten de meiden natuurlijk op de groepsfoto en daarna genieten van een heerlijk gezonde sport maaltijd. Tot zover de eerste helft van de avond.  Zoals u weet heeft een wedstrijd twee helften en zo ook de Ajax voetbal clinic. Deze tweede helft bestond uit de Eredivisie kraker Ajax vrouwen vs ADO Den Haag vrouwen. Een wedstrijd met heel veel lijntjes van en naar Ter Leede. Zoals bondscoach Sarina Wiegman, die aandachtig toeschouwer was. Wie ook toeschouwer was maar dat minder leuk vond, was ADO speelster Bo Vonk. Zij moest met een blessure toe kijken. Uit de wandelgang kon ik vernemen dat zij de bekerwedstrijd tegen Ter Leede als stip op de horizon heeft gezet.

De Ter Leede meiden lieten zich lekker gaan op de tribune en in de rust werden ze gewillig in beeld genomen tijdens de verschillende dansjes die ze uitvoerden. Al met al een gezellige boel. In de laatste minuut konden de meiden nog opveren, want Ajax maakte de 1-0. Na de wedstrijd werden er nog een aantal ballen de tribune in geschoten en natuurlijk vingen onze meiden er ook nog wat voor thuis. Daarna snel nog wat handtekeningen vragen om de dag compleet te maken!

Al met al een top geslaagde middag / avond! Een dag later mocht de MO 13-1 de geleerde kunsten vertonen in een oefenwedstrijd. Deze werd met 5-2 gewonnen. Toeval of niet?!