Alphense Boys F10 – Ter Leede F3: Stier van de Bosporus

Voor de 6de speelronde reisden we helemaal af naar sportpark de Bijlen in Alphen aan den Rijn. Door het vroege tijdstip van vertrek sloot Jason pas later aan bij de voorbereiding. Hij begon dan ook op de bank. De technische staf was voor deze zware wedstrijd versterkt met trainer Arnold. Zijn tactisch plan overrompelde de tegenstander volledig. In de 1ste minuut veroverde aanvoerder Sam de bal en begon aan een slalom vanaf eigen helft. De Stier van de Bosporus(Hakan Şükür) wist hem met drie grote passen alweer in te halen. Maar met een fabelachtige kapbeweging, stuurde hij niet alleen deze stier maar ook de keeper het bos in, 0-1. 5 minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Spits Floris lanceerde zijn maatje in de aanval Jay en die vond een gaatje in de korte hoek, 0-2. Na 15 minuten wist de “Alphense zwarte meteoor(Steve Mokone) zich dan los te rukken van de gelegenheids centrale verdediger Daan. Prompt scoorde hij de aansluitingstreffer, 2-1. In dezelfde minuut ook de onfortuinlijke gelijkmaker. De uittrap van eerste keeper Mats belandde via de rug van de verdediger in de voeten van de Alphense spits, 2-2. Voor rust zelfs een 3-2 achterstand toen de zwarte meteoor  doorbrak over links. Ruststand 3-2.

11017673_941991179187796_5598484081546051793_oCentrale verdediger Daan in gevecht met de “Alphense zwarte meteoor” (
Steve Mokone) en de “Stier van de Bosporus” (Hakan Şükür)

Met een nieuw voorhoede gingen we in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Die viel dan ook prompt na 5 minuten via een mooie aanval over meerder schijven. Verdediger Jason passte langs de lijn op spits Sam die meteen voorzette. Daan liet de voorzet van zijn voet springen maar toch wist hij de bal in het net te krijgen, 3-3. In de 35ste minuut had Daan ook de voorsprong op zijn voeten. Tot twee keer toe dook hij vrij op voor de keeper. Het eerste rollertje ging net naast en bij de tweede was de keeper een sta in de weg. Ook het vlammende afstandsschot van wissel Bram een minuut later werd gestopt door deze Alphense keeper. In de laatste minuten voor het einde werd de verdediging met Ryan dan toch nog gesloopt door al dat fysieke geweld. Zelfs de net van een blessure herstelde Floris moest weer vol aan de bak nadat Sam gewoon niet meer verder kon. De Alphense reuzen wisten zelfs nog drie keer te scoren. De derde viel maar liefst in de 4de minuut van de extra tijd.

ABF10-TLF3 finalv1
Trainer Arnold drukte meteen zijn stempel op het goede spel van onze tijgertjes. Ze wisten zelfs heel lang stand te houden tegen al het fysieke geweld. Maar tegen het einde van de eerste en tweede helft leek toch het kruit verschoten. Man of the Match vandaag Daan. In de eerste helft moest hij noodgedwongen de zwarte meteoor beteugelen en in de tweede helft ging hij weer vol gas vooruit.