Alphense Boys JO15-2 – Ter Leede JO15-1  3-2 ( 3-0 )

Het is al weer van lang geleden dat u wat op schrift heeft vernomen van JO 15-1. Maar dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurt tijdens deze winterse periode.  Er zijn een aantal oefenwedstrijden de revue gepasseerd en dit met wisselende resultaten. Daarbij zijn er twee toernooien afgewerkt. Eén in de zaal, die subliem werd geleid door het illustere gouden duo. In alle geweld van hoofdklasse en divisie ploegen werden we keurig vierde. En het andere toernooi was buiten op een late zaterdagmiddag / avond waar het niveau, van onze kant,  bedroevend slecht was. Het kan verkeren. Ook heeft Arjan gedacht aan wat ontspanning. Deze werd gevonden in een heerlijk kerst gourmet en een voet squash toernooi.  Dit met Hugo als verassende winnaar. Afgelopen woensdag werd er nog even geoefend tegen het ASC van Nino. Daar gaven we in de laatste 10 minuten een 1-4 voorsprong weg en werd het door geklungel uiteindelijk 4-4. Maar ach dit kan de beste overkomen ( vraag het aan RKAV Volendam van afgelopen zaterdag )

Terug naar zaterdag. We moesten op bezoek bij het vreemdelingen legioen van Alphense Boys ( AB ). Een bij elkaar gescout team dat elk jaar aan elkaar moet wennen. Maar hoe verder het seizoen vordert ze meer op elkaar raken ingespeeld. Inmiddels waren ze opgekropen naar een vierde plek met 1 punt achterstand op ons. Een belangrijke pot dus m.b.t. aanhaken of (tijdelijk) afhaken. Arjan en Rens konden helaas niet beschikken over Rowey en Thijmen. Thijmen zullen we helaas wat langer moeten missen. Sterkte man! Helaas kwam Jip daar ook nog op het laatste moment bij. In het kader van de AVG 25 mei 2018, kan ik u logischerwijs geen nadere informatie geven m.b.t. deze blessures.  De volgende 11 moeten de winderige kunstgras wei in. In de goal Quinten. Achterin van links naar rechts. Leon, Noa Hugo en Iva. Op het middenveld was Joeseph weer terug . Hij werd geflankeerd door Rosa en Ryan. Voorin op links Nick, in de spits Wessel en Denzil was de surprise op rechts. Op de bank vanuit de JO 14 1 Tijs, Hidde en Sam.

Om 13.00 uur zou er moeten worden afgefloten door de scheids, maar deze had schijnbaar nog wat zaken te regelen ( lees omkleden ). Dus om 13.15 uur werd er uiteindelijk door Ter Leede afgetrapt.  AB is een voetballende ploeg die vaak terug getrokken ploegen tegenkomt en daardoor vaak het spel moet maken. Wij als Ter Leede willen graag met druk vooruit voetballen en daar hadden Alphenaren de eerste 10 minuten geen antwoord op. Het rood geel zetten AB vast op hun eigen helft en daardoor konden ze er vaak niet uitkomen. Dit leidde tot een paar hachelijke momenten waar de defensie er niet goed uitzag. Hier had een 1-0 voorsprong uit voort moeten komen. Ook de grensrechter van AB zag het gevaar en vlagde een zuiver corner tot achterbal. Helaas niet de enige keer deze wedstrijd. Na deze 10 minuten ebde onze druk wat weg. Als er dan 1 of 2 man verzaken goed druk te zetten heeft het namelijk geen zin. En dat gebeurde precies. Hier door kreeg AB weer ruimte en ja, dan kunnen het balletje goed van A naar B krijgen. Daarbij hadden ze ook nog wat geluk dat zij een vrije trap kregen die, waar wij dachten, dat deze eigenlijk voor ons was. Het stond niet helemaal goed. Vrije trap werd snel genomen dit ter hoogte middenlijn helemaal rechts. Slim werd de bal diagonaal richting 16 gespeeld. Daar nam de AB speler de bal mooi mee en met een prachtig middelhoog schot  maakte hij de 1-0. Door deze goal kwam er een soort gelatenheid over de rood gelen heen en kon AB rustig verder werken aan het vergoten aan de voorsprong. Er was nog een waarschuwing met een bal op de lat maar de 2-0 lag nog geen 5 minuten later in de het net. Dit na een uitbraak op links, waar een voorzet mooi het doel werd ingewerkt. 2-0. Eigenlijk had dit de ruststand moeten zijn, maar de zeer warrige en niet goed fluitende scheids, overigens aan twee kanten, liet 7 minuten blessuretijd bijschrijven! En 10 seconden voor die rust maakten AB 3-0.  De snelle behendige vleugelspeler haalde op links de achterlijn en gaf knap voor. Quinten was kansloos op de inzet van een AB speler.

Met de wind in de rug werden we de kantine ingeblazen, waar we van een lekker bakkie konden genieten. Ook bij ons als vaste volgers was er iets van gelatenheid. Tsja wat moeten we hier mee. Een aardige 10 minuten en daarna compleet niet thuis. Hopelijk vindt Arjan de juiste woorden om de dames en heren van C1 te motiveren om er nog iets van te maken. De tweede helft gaf nog geen wissels vanaf de bank maar wel een positie wissel in het veld. Nick ging in de spits en Wessel op links.

De scheids had nu wel op tijd het veld gevonden en we konden de tweede helft aanvangen. Het wedstrijdbeeld kwam meer in evenwicht dit overigens zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten. Eerste grote kans was voor Terleede. Na een minuut of 10 stuurde Nick Wessel op rechts weg. De verdediger zat er nog wel tussen met zijn hand, maar de scheids liet door spelen op basis van voordeel of had het niet gezien. Gezien zijn beleving ga ik uit van het laatste. Wessel was wel weg op rechts. Diagonaal schoot hij langs de keeper die hem net raakte, hierdoor verminder de bal vaart en kwam voor de doellijn tot stilstand. Nu was het tijd voor Hidde om in te vallen. Noa ging eruit en Hidde op rechtsvoor. Hierdoor ging Denzil naar zijn vertrouwde plek centraal achterin.  Spelbeeld beef het zelfde. Maar Ter Leede kreeg wat meer kleur op de bekkies en de had de wil om er nog wat van te maken. Nick werd nu de diepte ingestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper. Hij schoot, maar de keeper dook in de baan van het schot en pakte hem feilloos. Misschien was het zetje in de rug van de meegelopen verdediger net nuttig genoeg om Nick uit balans te krijgen.  Tijd voor nog meer wissels. Zowel bij AB als Ter Leede dubbele wissels. Ryan en Joeseph werden 1 op1 gewisseld voor Tijs en Sam. Joeseph werd uit voorzorg aan de kant gehaald, want hij had om onbegrijpbare reden een gele kaart ontvangen en bij deze scheids weet je het nooit of hij zomaar een tweede uit zijn borstzak tovert. 10 minuten voor tijd had de iet wat narrig geraakte Wessel een prachtige actie in huis op links. Hij dolde drie of vier man en ramde zijn chagrijn van zich af door vanaf links een meter of 20 de bal diagonaal de lange hoek in te rossen. Dit was nog een extra aanzet om de duimschroeven aan te draaien bij AB en daar werden ze toch wel een beetje zenuwachtig van. Zeker na een mooi schot van Nick en Wessel die beide net over gingen. Zo’n vijf minuten voor tijd was het weer Wessel die op links mooi uitbraak. Hij haalde de achterlijn en gaf voor. Daar stond Nick bij de tweede paal en schoot de bal keurig hoog in. 3-2!  Kan het dan nog? De druk bleef aan en ik weet zeker dat als de scheids de 7 minuten bij trok zoals hij dat ook deed in de eerste helft en waarom niet zou je zeggen met 6 wissels in de tweede helft, dat we dan een gelijkspel hadden binnen gehaald. Helaas had hij zijn extra tijd horloge in de kleedkamer laten liggen tijdens de rust, dus hij floot exact af na 35 mintuten. Hierdoor kwam AB goed weg en stonden wij toch met legen handen.

Een wedstrijd met twee gezichten. Een goed voetballende AB de eerste helft en een op wilskracht spelende Ter Leede de tweede. Een puntedeling had op zijn plaats geweest. Of is dat de wens van de vader van de gedachte? Bij de na borrel in de kantine van AB kwamen we er achter dat er weer wat verrassende uitslagen waren. Verburch is de weg kwijt, want die speelde gelijk tegen Oegstgeest. Graaf Willem 2 Vac wint van RKAVV. Foreholte wint ruim van GDA. En laten de Voorhouters nu net de tegenstander zijn van volgende week. Uit wonnen we met 2-0. Als we dat thuis ook kunnen, zijn de mannen en vrouwen van de JO 15 1 weer voor een half jaar de koning van de gemeente Teylingen!

Grt van uw verslaggever.