Alphense Boys Jo15-2 – Ter Leede JO15-1 7 – 0 ( 1 – 0 )

Tsja, 7-0, je zou zeggen een prima basis voor een bijzonder depressief verslag maar dat weiger ik. Dat verdient deze ploeg ook absoluut niet, die ondanks de snel oplopende score in de tweede helft toch gewoon weer z’n stinkende best bleef doen. En in de eerste helft prima tegenstand bood. Maar waarin je ook al zag dat het toen al uit de koude teentjes moest komen. En daar maakten de balkunstenaartjes uit Alphen in de tweede helft optimaal gebruik van.

De line up heeft weer een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week.  Corné geniet van een weekend weg, Robin heeft last van de hamstring, Nino de hele week niet kunnen trainen en Jip moet zich vlak voor vertrek met griep afmelden. Zo blijft het toch nog steeds alsof we in de klasse medisch centrum west 2.0 voetballen in plaats van in de hoofdklasse.

Denzil en Quincy starten daarom op de backposities in de basis, Timo verhuist naar het middenveld op de plek van Robin en Jikke en Noa beginnen in het centrum. Verder Marijn op goal, Lucas en Rosa op het middenveld en Wessel G., Wessel B. en Teun voorin. Alphense Boys is als eerste gevaarlijk als een kopbal over de goal verdwijnt. Maar Ter Leede doet mee. Wessel B. en Lucas proberen het met afstandsschoten en het hele team zit al snel lekker in de wedstrijd. Tussendoor een hele beste kans voor A.B. als Marijn een schot naast z’n goal kijkt. Ter Leede vecht en knokt voor wat het waard is en komt met heel acceptabel voetbal ook zelf nog tot 2 goede kansen. De eerste ontstaat na een mooie actie van Teun die z’n tegenstander uitspeelt en de bal gevaarlijk voorgeeft en de tweede is voor Timo, die kiest voor een steekpass waar hij misschien beter voor de eigen actie had kunnen kiezen. We hebben eigenlijk maar één probleem in de eerste helft; we krijgen Wessel van der Geer niet aan het lopen!

Alle ballen in zijn richting rust een vloek op en Wessel speelt daardoor een ongelukkige wedstrijd. Vlak voor rust valt dan jammer genoeg ook de 1 – 0.  een mooie combinatie eindigt met een lob over Marijn heen.

Na de rust komt Nino in het veld voor Denzil, die niet verder kan. Jikke verhuist naar rechtsback en Nino komt op de plek van Timo, die weer naar achteren verhuist.

Ter Leede schiet als een komeet uit de startblokken. Nino krijgt het direct voor elkaar om Wessel eens een keer diep te sturen. Die kan schuin vanaf de rechterkant op de keeper af, maar zijn schot vliegt over en naast de goal. En dat is ook direct het laatste echte wapenfeit voor Ter Leede op deze koude Zaterdagmorgen. Alphense Boys speelt de gehele wedstrijd met inschuivende mensen en waar we dat in de eerste helft met heel veel looparbeid nog heel aardig konden beteugelen lukt dat in de tweede helft absoluut niet meer. En dan helpt zo’n groot veld ook niet mee, misschien dat Jack zich daar bij een volgende gelegenheid eens mee kan bemoeien..

Alphense Boys heeft de tweede helft een paar nieuwe groeibriljantjes uit de hoge hoed getoverd. Wij weten genoeg als de spits met een ‘Zidaantje’ wegdraait en de bal vervolgens snoeihard in het kruis jast. Daarna wordt het een schiettent. Jikke moet er ook nog met een kuitblessure vanaf en zo komt Jan nog toe aan een nieuwe carrière als linksback. Het eindigt uiteindelijk bij 7-0.

Wij moeten hier niet te zwaar aan tillen en ons vast houden aan de eerste helft. Ik wil de beide Blankenspoortjes er nog even uit lichten, want die lieten zien dat ze zich ontwikkelen, speelden beide een prima wedstrijd. Verder speelde Noa heel behoorlijk, haalde veel weg voor de goal en liet Rosa zich niet de kaas van het brood eten. En dat is met het oog op volgend seizoen mooi om te zien.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen RKDEO. We beginnen om 11.00 gewoon weer met 0-0.

Fijn weekend!

Henk