Alphense Boys JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Ter Leede door in de beker

Voor de laatste wedstrijd in de bekerpoule moest Ter Leede op bezoek bij Alphense Boys JO9-1. Op papier de zwakste tegenstander want dit team acteert namelijk een klasse lager. Winst was echter noodzakelijk voor Ter Leede om het beker avontuur te vervolgen. Dit beseften de spelers maar als te goed en na 3 minuten was het al raak door Chrisayro na een scherpe voorzet. 2 minuten later was het Floris die de voorsprong kon verdubbelen na een goede omschakeling door Tijn. Toen leek de wedstrijd al te worden beslist door Sam met 3 doelpunten in net zoveel minuten speeltijd. De tweede was een onnavolgbare solo door het hart van de Alphense verdediging. Net voor de time out wist dan ook Alphense Boys te scoren, 5-1 maar een aansluitingstreffer kon je dit nu niet meer noemen. Alle Alphense aanvallen liepen via de behendige rechterspits. Mats had er zijn handen vol aan maar hij hield stand. Aan de andere kant van het veld Thymen die met een prachtige sleepbeweging de stand op 6-1 bracht. In de 13de minuut bepaalde hij de ruststand op 7-1.

In de tweede helft opeens een heel ander Alphense Boys. De donderspeech in de kleedkamer van de trainer leek effect te hebben. Ter Leede begon nog wel beter maar daarna was de Alphense keeper heer en meester in zijn strafschopgebied. Bij alle 1 tegen 1 situaties was hij de winnaar. Ook Ter Leede keeper Floris stopte de bal maar de rebound werd hem te machtig, 7-2. Nog geen minuut later werd balverlies op het middenveld meedogenloos afgestraft en scoorden de Alphenaren hun derde doelpunt, 7-3. Eindelijk weer een succes voor Ter Leede in de 31ste minuut als Sam oog in oog met de keeper de vrijstaande Chrisayro weet te bereiken, 8-3 net voor de time out. In het laatste kwart van de wedstrijd begonnen de rood witte Alphenaren zowaar nog te geloven in een bekerstunt. Keeper Floris schatte het afstandsschot verkeerd in, 8-4. Hierna een vrije trap voor de Boys, 8-5. Met nog 6 minuten speeltijd werd het toch nog spannend. Maar Mats was onverzettelijk en hield met een fabelachtige sliding de boel achter dicht. Job bepaalde de eindstand in de scrimmage op 9-5 waardoor Ter Leede als groepswinnaar verder mag in de beker.

Volgende week een oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Deze keer een tegenstander die acteert op een hoger niveau. Deze hoofdklasser wist in het vorige oefenpotje met 5-4 te winnen van Ter Leede.