Alsnog kort wedstrijdverslag VVOG – Ter Leede

KORT WEDSTRIJDVERSLAG VVOG – TER LEEDE

Zaterdag 5 november 2022 14.20 uur

NU WINT VVOG IN EXTRA TIME VAN TER LEEDE

Was het vorig jaar oktober Ter Leede dat in de extra tijd door Shaquille Prijor de winnende maakte op Sportpark  De Strokel, nu was het de thuisploeg die door de naamgenoot van schrijver dezes, Jeffrey Snijders, in de 93e minuut de winnende voor de Groenen maakte.

En dat is heel zuur voor Ter Leede, te meer daar het in de rust nog leidde door de eerste competitietreffer van Nino Roffelsen voor Roodgeel en de 0-2 van Tomas Arroyo door een benutte penalty. En nog erger is het dat voor de derde keer achtereen een voorsprong teloor gaat en nu zelfs in een nederlaag resulteert. Ook komt hierdoor een einde aan een succesvolle reeks van zes ongeslagen wedstrijden met vier overwinningen en twee gelijke spelen. Doelman Mark de Vries sprak dan ook in zijn interview na de wedstrijd met BO-verslaggever Willem Moleveld van “de koppen bij elkaar steken om toch weer aan een nieuwe reeks te beginnen.” Laten we het hopen.

De eerste helft was voor Ter Leede. Het kreeg behoorlijk wat kansen en al in de vijfde minuut zorgde Nino Roffelsen met een uistekend schot voor de 0-1, kreeg Rowdy van der Putten kort hierna een mooie kans en kwam het antwoord van in de 27e minuut van Daniël van Warven, maar zijn inzet ging hoog over. Hierna volgden kansen voor zowel Luc als Marc de Kruijs en als de doorgebroken Tim Bloemendaal in de zestien vrij opzichtig wordt getackeld wijst scheidsrechter Schaper gedecideerd naar de stip en gaat aanvoerder Arroyo achter de bal staan en schiet zijn eerste penalty en competitietreffer van dit jaar binnen. Hierna moet Marc de Vries de bal nog wegstompen en dan gaan de ploegen aan de thee.

Direct na rust kopt Jeremy de Graaf rakelings naast en maakt VVOG duidelijk dat het geenszins van plan is zich neer te leggen bij de achterstand. Wel krijgt Marc de Kruijs in de 57e minuut nog een mooie kans, hij schiet iets te snel en het schot is te zacht  om doelman Hoogewoning te verschalken, maar direct daarna scoort Job Hoogedoorn de aansluitingstreffer, in buitenspelpositie misschien, maar de grensrechter vlagt niet, dus hij telt.

VVOG krijgt vleugels, Ter Leede gaat slordiger spelen en al zes minuten later scoort Jeremy de Graaf zijn zesde en komt de thuisclub op gelijke hoogte.

Een voorzet van Marc de Kruijs wordt van de doellijn gehaald, we krijgen drie wissels bij Ter Leede, Mike van den Steenhoven krijgt een kans, de ingevallen Bart van der Weijden zelfs twee, ook voor Tim Bloemendaal is het net niet: Ter Leede scoort niet meer.

Dan maar gelijk? Het lijkt erop, maar in de 93e minuut komt er van rechtsback Jeffrey Snijders een voorzet met buitenkant links en die bal zeilt er in de kruising in en het staat 3-2 voor de thuisploeg.

Drie minuten er nog weer bij leveren niets op en in de 96e minuut fluit de scheidsrechter af en is de Voetbalvereniging Ons Genoegen drie punten rijker en moet Roodgeel zonder punten de bus in naar de Roodemolen.

Een zware domper voor Ter Leede.

Dan maar aanstaande zaterdag thuis tegen FC Rijnvogels dat met 2-4 van DVS ’33 Ermelo heeft verloren, voor het eerst sinds drie september, tien wedstrijden achtereen ongeslagen, de beker wedstrijd thuis tegen Cambuur Leeuwarden uitgezonderd.

Dat kan dus weer spannend worden op de Roodemolen.