Altior B3- Ter Leede B4

De eerste wedstrijd na de winterstop. Alle spelers zijn er op 1 na, Pepijn. Hij had zich wel afgemeld dus daar konden wij rekening mee houden. Er was een kleine paniek met het vervoer, want er waren niet genoeg auto’s beschikbaar. Gelukkig kon de coach een wagen lenen van zijn buurman(oud gezegde: “beter een goede buur dan een verre vriend” gaat hier goed op).
Opa Leen was uiteraard weer van de partij en voegde zich bij ons in de dug-out.

Tijn van Dam, onze aanvoerder won de tos en koos voor blijven staan, zodat Randy, onze keeper, geen zon in zijn gezicht had. We begonnen de wedstrijd sterk aanvallend en kregen al snel een aantal kansen. Na aanhoudende druk kreeg Vince de bal lekker op zijn slof en hij scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen in de B4. 0-1 (voor hem is dus al 1 doelstelling gelukt, namelijk dat iedereen minstens 1 keer heeft gescoord). De aanval bleef maar gaan en Jan, onze links voor, werd aangetikt door de keeper en de scheids gaf een penalty. Het stond pas 0-1 dus we durfde het nog niet aan om een ander dan onze specialist, Erik, onze middenvelder, de penalty te laten nemen. Hij heeft ten slotte een 100 % score. Hij schoot de bal gecontroleerd rechts in het doel. 0-2. Na 20 minuten werd er gewisseld, 2 op het middenveld en 1 in de voorhoede. De ingewisselde jongens moesten even wennen maar daarna werd er weer goed aangevallen. Dit resulteerde in een hele mooie reeks passeerbewegingen van Jan en deze gaf hem voor aan Bart die op de lijn stond en hem er beheerst in schoot. 0-3 (ook voor hem is dus al 1 doelstelling gelukt aangezien hij ook nog niet gescoord had).
Alles ging dus goed alleen met een aantekening naar de grensrechter van Altior. Hij vlagde voor elke bal buitenspel, of dit nu klopt of niet. De scheids volgde gehoorzaam zijn vlag. Opa Leen zei al aan de kant, dat het misschien tijd werd dat hij weer bij hem ging staan. Dit had hij in december, toen ze bij ons thuis speelde, ook al gedaan en toen was die man zo slim om de vlag aan een ander te gevenJ.

We gingen de rust in en hadden weer 3 man gewisseld. Randy zou de zon in zijn gezicht krijgen maar toen we het veld op gingen bleken er wolken voor de zon te staan. Tja, gerechtigheid zou ik zo zeggen. We begonnen weer sterk en kregen wederom veel kansen. Ugur stond rechtsachter en maakte een mooie beweging en kon daardoor de bal naar Bart spelen(hij stond nu rechtsvoor) en deze gaf een strakke voorzet waarbij Jan de bal in de touwen joeg. 0-4. Jan had zijn doelstelling al bereikt, dit voor de mensen die nog geen verslag hebben gelezen en dit de eerste voor hun is. Er werd harder gespeeld en de vlag van de grensrechter ging steeds makkelijker omhoog en ik riep ook nog maar even naar hem of hij de nieuwe spelregels van het buitenspel wel gelezen had. Ik vond het echt een aanfluiting en dacht, ik spreek dat duo later wel. Randy, kreeg er toch nog 1 achter zijn oren en het werd 1 – 4. Daar bleef het ook bij en ik dacht, de drie punten zijn weer binnen en als kers op de taart hebben 2 jongens gescoord die helemaal nog niet gescoord hadden.
Ik ga naar de bestuurskamer om jut en jul aan te spreken over hun optreden op het veld. Blijken ze allebei in geen velden meer te bekennen.
Heb ik met een andere scheids, die daar zat alles moeten invullen in het systeem. Ook de controle van de pasjes, maar die lieten we beide maar zitten. J.

Even een bedankje aan de vader van Vince (1ste helft gevlagd) en aan de vader van Erik(2de helft gevlagd). Ook aan peter, de vader van Randy, die ook aanwezig was en ook jongens vervoerde.

Wederom chapeau voor de jongens.

Groeten coach Ruud