Altior JO17-1  –  Ter Leede JO17-2  :  0 – 5

Een beetje grijze en treurige dag, die voor ons uiteindelijk zonnig zou eindigen. Een complete groep, waarbij Matthijs ons kwam versterken. Na eerst een klein gesprek over onze sterke punten, discipline, maar ook eigen initiatief in het veld, konden we beginnen. En dat was voortvarend. In de 10e minuut omspeelde Luuk al behendig de tegenstander, maar trof de keep op zijn pad. Drie minuten later opnieuw Luuk, maar hij kon voor het lege doel toch niet raak schieten. Luuk houdt van spanning. En dan komt er die ene kans voor de tegenstander, maar wij hebben Björn, die met een glanzparade met 1 hand de 1 – 0 kon voorkomen. Onze jongens gingen gewoon door en achtereenvolgens Maurits, Bart, Matthijs konden het net niet vinden. Tot de 32e minuut, waar Matthijs de rust bewaarde en met een simpele kapbeweging vervolgens rustig de 0 – 1 binnen tikte. Vier minuten later was het Thijs, die goed zijn man omspeelde, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Met 0 – 1 de rust in, maar er zat meer in.

Met Sead in de spits en de afspraak om meer rust in onze acties te brengen, begonnen we aan de 2e helft. En in de 47e minuut was het al raak. Goede bal van Jip, die Sead vond en die bediende Matthijs wiens voorzet op waarde werd geschat door Fabian, die het net prachtig liet bollen voor onze 0 – 2. Het was Sead die vervolgens uit een corner de 0 – 3 liet aantekenen. In de 65e minuut werd Thijs met subtiel balletje van Sead weggestuurd, maar zijn poging ging net over. Pieter blijkt als grensrechter ook de achterlijn van de tegenstander te willen halen, maar werd hiervoor teruggefloten door de scheidsrechter. In de 70e minuut wilde BartM nog even de reflexen van Björn testen met tricky balletje terug. Maar Björn was nog scherp. In de 75e minuut een vrije trap rand zestien, kort balletje Matthijs en de verwoestende uithaal van Maurits betekende de 0 – 4. En nog waren onze jongens niet klaar. Weer Sead die met buitenkantje rechts prima Matthijs wegstuurde en die maakte dan ook zijn 2e en onze 5e goal. Thijs raakte daarna nog de lat, mooier geluid is er niet, maar het spel was gespeeld. Het is geweldig, dat deze mannen, zelfs als ze al ruim voorstaan, toch nog de tegenstander opjagen en druk op de bal blijven zetten – kortom een geweldige inzet; Mats die een sprint van 30 meter inzet om iemand te achterhalen, Sead die zelfs op de eigen 16 nog terugverdedigt. Mooi om te zien, maar ook belangrijk voor ons team. Man van de wedstrijd voor mij Sead; aanspeelbaar, goed aan de bal, goede passing, assist en een goal. TOP. Komende zaterdag spelen we thuis tegen Lisse, kom gerust eens kijken.