ARC JO17-7  – Ter Leede JO17-4 Exact 11 spelers en 6 ballen

ARC JO17-7  – Ter Leede JO17-4; Einduitslag 4 – 6

U heeft van mij nog stukje tegoed, maar leek mij leuker om dat in de wat lege voetbalweken  te plaatsen, zodat iedereen nog wat voetbalnieuws te lezen heeft. Wij vertrokken door hier en daar wat opstartproblemen later dan gepland. Voeg daarbij, dat Pascal (B3), Derek en Jesse afwezig waren en invaller Frank zich toch moest afmelden. Gelukkig wel met Stan en LukasS. erbij, dankjewel mannen, hadden we exact 11 spelers en 6 ballen. Ondanks mijn recente survival ervaringen was ik blij dat AlbertV. zich aanbood om te vlaggen en alle moerasgebieden en waterplassen te trotseren, want ik had dat niet gered. Het was zeker niet het beste weer, ook niet het beste veld en er stond een strakke noodwester recht over het veld. Dus 1 helft vol wind mee en 2e helft wind tegen. Aanvoerder Mats gebruikte zijn verstand en koos de 1e helft voor wind mee – met ruime voorsprong de rust in geeft ook psychologisch voordeel redeneerde hij terecht. En hij voegde onmiddellijk zelf de daad bij het woord, want scoorde al in de 2e minuut de 0 -1. Maar ARC deed ook mee en in de 8e minuut keek LucasM. de bal op de paal en kwamen we goed weg. Na goedlopende combinatie kreeg Joris de kans, maar die ging net naast. In de 11e minuut zag LucasM de gelijkmaker binnenvallen, 1 – 1. Joris merkte kort daarop, dat groter worden niet betekent, dat bij kou en nat weer, de bal geen pijn meer doet als ie hard het been raakt. Even een flashback naar de jonge jaren en iedereen die gespeeld heeft, weet weer precies hoe dat voelt.  In de 15e minuut zette Mats goed door, vond spits Fabian, die op zijn beurt de kruising vond en ons liet juichen, 1 -2. Weer 2 minuten later trof Mats met een mooie pegel de lat – wat ARC kan, kunnen wij ook – maar kon Joris de lastige rebound knap in de lange hoek knallen, 1 – 3.  Joris was sowieso scherp als een scheermes en ook de ARC-keep moest dit ondervinden. Hij moest er met veel pijn de rest van de 1e helft vanaf, dat Joris nog even sportief kwam informeren hoe het ging, hielp wat dat betreft niets. Gelukkig voor ons kon hij de 2e helft wel weer keepen.   Voor het echter zover was kon ARC nog wel de 2 – 3 maken, maar wist uit een corner in de 30e minuut Fabian met het hoofd de 2 – 4 binnen te koppen. Wij hadden de overhand, maar de uitvallen van ARC waren mede door onvoorspelbaarheid van veld en wind toch gevaarlijk. In de rust dan ook afgesproken, dat spits Fabian zich in het middenveld zou laten zakken en dus werd speelwijze 4-4-2 gehanteerd om het middenveld in handen te houden. Aanvallers Koen en Joris kweten zich geweldig van hun taak om bij balbezit van ARC de verdedigers op te jagen, top mannen. Door de wind kwamen we wel enigszins onder druk, maar we speelden ons daar ook telkens goed onderuit. In de 50e minuut had Koen de eerste kans na rust voor ons, maar trof nog geen doel. Het was wel raak in de 60e minuut, toen Mats op avontuur ging en Joris vond, die vervolgens heel droog – zelfs op dit veld – de 2 – 5 scoorde. Twee  minuten later scoorde ARC alweer de 3 – 5. Na overtreding zocht Fabian nog even verkoeling door op het veld te gaan liggen, maar kon gelukkig verder en ook Jeremy zocht verkoeling door soort waterballet uit te voeren in een grote plas, en passant deed hij ook nog even een kunststukje ala Marcello – maar ook al is die ook linksback, hij is toch van de verkeerde club. Joris die al de hele wedstrijd ongrijpbaar en in zijn element was, pegelde de bal in de 73e minuut op de paal en in de 75e minuut was het LukasS,die met een prima pass de inlopende Roy vond en de 3 – 6 was een feit. Het slotakkoord was voor ARC, zij scoorden met een fraai gekruld schot een prachtige 4 – 6. LucasM beklaagde zich daarover na het fluitsignaal nog wel even bij de prima scheidsrechter, want die bal had er nooit ingegaan als hij niet vastgezogen in de modder had gestaan. Voor nu is het even winterrust en rest mij slechts om iedereen fijne dagen en een goede jaarwisseling toe te wensen.  Tot volgend jaar.