ASC C2-Ter Leede C2

ASC C2-Ter Leede C2 (3-1) 4-6

Vandaag eindelijk weer een wedstrijd voor onze jongens nadat door Pluvius 2 wedstrijden achter elkaar werden afgelast.
Helaas zonder Sead Patrick en Alessandro die op uiteenlopende redenen niet konden spelen en Keurten die de 1e helft verstek moest laten gaan vanwege de wedstrijd bij de c1. Omdat we daarnaast ook nog wat halfzieken hadden besloten we om Timo en Wes van de D1 mee te nemen. Jongens bedankt hiervoor!
Trainer Bram kon helaas bij de wedstrijd niet aanwezig zijn, hij had verplichtingen bij zijn eigen team(a1) en hield daarom de tactische bespreking alvast bij Ter Leede in kleedkamer 7.
Goed geïnstrueerd gingen we toen naar Oegstgeest. Na een wat rommelige warming-up op een modderig bijveldje begonnen we klokslag 1300uur aan de wedstrijd.
Met Timo en Luuk als eerste wissel was het de eerste minuten wat aftasten aan beide kanten.
Maar na eerst, ik zou haast zeggen zoals gewoonlijk, wat kansen gemist te hebben, kwamen we toch op 0-1 door Sjoerd. Eindelijk eens op voorsprong dachten we langs de kant. Alleen onze jongens dachten dat ook 5 minuten lang in het veld en toen ze uitgedacht waren stond het 3-1 voor ASC. Stijn kon helaas niet verder door een enkelblessure en werd na 20 minuten vervangen door Timo. Na nog wat kansen over en weer gingen we met een 3-1 achterstand rusten.
2e helft Keurten erbij, die door een heuse privé chauffeur en politiebegeleiding, wonderbaarlijk snel vanuit Lisse in Oegstgeest terecht was gekomen. Deze chauffeur wil graag anoniem blijven, maar alvorens dit verslag te schrijven ben ik wel even bij hem op privé-cursus geweest in Voorhout.
Maar goed verder met de 2e helft; Sjoerd even naar de kant en Keurten op 10 en daardoor Jordi doorgeschoven naar de spits. Geholpen door de meewind en de fantastische inzet van de jongens in de 2e helft wisten we er een spectaculaire helft van te maken! Halverwege de 2e helft pas kregen we een pingel van de zeer goed leidende scheidsrechter. Nu is dat bij ons geen zekerheidje kan ik U melden want dit was al onze 9e of 10e van het seizoen en daarvan hebben we er toch meer dan 50% gemist! Maar onze penaltyspecialist op de training Keurten schoot deze in zijn favoriete hoek gelukkig binnen. 3-2 en nog een kwartier te gaan. Ondertussen moest de verdediging alle zeilen bijzetten om de gevaarlijke counters van ASC onschadelijk te maken. Maar Damian met zijn goede reddingen, de beide backs Bart en Faab met hun ongelofelijke inzet, stopper Tommie met zijn duelkracht en de goed opbouwende Thom, hielden op 1 goal na de boel op slot. Het balvaste middenveld met de altijd overzicht houdende Timo, de fysiek sterke Keurten en balgoochelaar Mees zetten op dat moment keer op keer de aanval aan het werk. Luuk, die de hele week ziek op de bank had gelegen, had toch nog een kwartier zin om de moegstreden Wes te vervangen. Bij welke stand hij erin kwam daar waren de meningen over verdeeld na afloop. De coach dacht bij 3-1, dus die sprak na de wedstrijd in geuren en kleuren over zijn gouden tactische wissel. Sommige ouders haalden hem toen keihard uit zijn euforische moment met de mededeling: Dick het was toen al 4-6 !
Maar goed even terug naar de stand 3-2 voor ASC; Het werd tijd om de wedstrijd maar eens in winst om te gaan zetten en daar hebben we een goudhaantje voor in ons team! Er zijn weleens momenten dat je als coach denkt: zullen we hem eruit halen? Maar toch denk je dan al heel snel: nee want het is Sam en die je haal je er bij een achterstand nooit uit want zijn grillige onvoorspelbaarheid hadden we nou juist nodig en dat bleek: binnen 10 minuten 4 doelpunten maken doen alleen Messi Ronaldo en ene Lewandowski je na en verder niemand waarvan akte! Sjoerd kwam de laatste 5 minuten nog even onze licht geblesseerd geraakte aanvoerder Jordi vervangen. Maar de wedstrijd was in de pocket: 4-6!
De dolle vreugde na afloop van de wedstrijd heb ik helaas moeten missen doordat ik direct na afloop weg moest om een andere zoon naar de overwinning te kijken, wat helaas niet gelukt is, maar dit terzijde. Ik hoorde wel van medecoach Henk dat het 1 grote polonaise was in de kleedkamer en dat de ouders dat nog eens dunnetjes over deden in de kantine.
Op naar volgende week tegen Roodenburg uit waar we thuis erg geflatteerd van hebben verloren met 0-4. Nogmaals Timo en Wes bedankt voor het meehelpen aan de 1e overwinning van de c2 van dit seizoen.