ASC F1 – Ter Leede F1

Vandaag speelden we alweer tegen ASC, het team waar we de laatste competitie ronde voor de winterstop ook tegen speelden. Toen werd het 4-4 en kwamen we in een zinderende tweede helft terug na een 1-4 achterstand. Vandaag konden we in punten gelijk komen met ASC, maar dan moest er wel gewonnen worden.
We speelden bij ASC op een oud versleten veld en begonnen heel sterk. Het was goed te zien dat we veel hadden geoefend op positie spel. We lieten de bal goed rond gaan en zochten voortdurend de vrije man. We hadden veel balbezit en ASC kwam er niet aan te pas. We waren voortdurend op de helft van ASC te vinden en kregen kleine kansen via Nick en Lenn. Het veldspel was top maar de grote kansen bleven uit. Na tien minuten werd bij ASC de laatste man gewisseld. En de nieuwe laatste man maakte het verschil. Bij zijn eerste actie speelde hij met speels gemak 3 spelers uit. Vervolgens leverde hij een perfecte voorzet af. Daar stond de spits van ASC helemaal vrij en liet Olivier kansloos. Niet snel daarna stonden we bij een diepte pass voor onze man en niet er achter. De spits van ASC kon simpel doorlopen en scoorde de 2-0.
In de rust gaf Nino aan dat we super goed waren begonnen, maar twee momenten minder fel en niet opletten leverde ASC twee doelpunten op.
We zouden de tweede helft feller spelen, de verdedigers zouden tussen de aanvaller en het doel gaan staan en onze aanvallers zouden mee verdedigen. Na 3 minuten in de tweede helft was het 3-0. De verdediging stond voor de laatste aanvaller, die dankbaar profiteerde, en 1op 1 Olivier geen kans gaf. Het was vervelend te zien dat de frustraties die dit opriep werden af gereageerd op Olivier, die dat niet verdiende.
Hierna gingen we va-banque spelen en kwamen we terug in de wedstrijd. Mads scoorde uit een corner van Lenn de 3-1, kort daarna scoorde hij ook de 3-2! We kregen goede kansen op de 3-3 maar het zat niet mee, hij ging er niet in.
Het was ASC dat de 4-2 maakte, weer lieten we twee aanvallers volkomen vrij staan die dat keihard afstrafte. Hierna ging er alleen maar negatieve energie over het veld, we gingen mopperen en zeuren tegen elkaar!  We waren alleen maar met elkaar bezig en gaven veel ruimte weg, de aanvallers verdedigen helemaal niet meer mee en fel waren we op elkaar, maar niet op de bal en de tegenstander. ASC profiteerde hiervan en scoorde de 5-2. Olivier zat er even helemaal doorheen, en dat was heel begrijpelijk.
Vandaag verloren we niet van ASC maar van onszelf.
Willen we een keer winnen moet de juiste spirit er zijn, moeten we elkaar steunen en helpen en positief coachen.