ASC JO10-1- Ter Leede JO10-1 Ter Leede door in de beker na winst op ASC

ASC JO10-1 – Ter Leede JO10-1:  Eindstand 5-12

Voor de knock outfase van de beker moest Ter Leede op bezoek bij de Ajax Sportman Combinatie (ASC) uit Oegstgeest. Dit team wist in de bekerpoule maar liefst 40x te scoren. Ook in de competitie werden hun tegenstanders op grote nederlagen getrakteerd. Een tegenstander om rekening mee te houden. Toch leek Chris de Oegstgeester al in 5 minuten eigenhandig te vloeren. Twee keer stond hij op de goede plek en de derde keer werd hij op zijn wenken bediend door Sam, 0-3 Ter Leede door een hattrick (HattChris). Eindelijk de eerste kans voor de promovendus die ook prompt de score wisten te openen, 1-3. Net voor de time-out een ingestudeerde hoekschop. De bal werd teruggelegd op de vleugelverdediger van Ter Leede. Het schot van Thymen vond de verste hoek, 1-4. Na de time-out klonk er van de zijde van de Oegstgeesters een luid “Come on you Boys”. Dit had effect want binnen 8 minuten brachten zij de stand bijna weer in evenwicht, 4-5. Het enigste wat Ter Leede in dit kwart hier tegenover kon zetten was een fabelachtige dribbel vanaf de aftrap door middenvelder Sam. Eigenhandig passeerde hij twee tegenstanders en met zijn chocoladebeen verschalkte hij de keeper, ruststand 4-5.

Ter Leede keeper Tijs haalde het rustsignaal met tranen in de ogen door een ongelukkige botsing en moest gedwongen vervangen worden door Mats. Ook ASC begon de tweede helft met verse krachten Roemer De van der Schueren en Filip. Maar al deze “Belgische adel” als wissels pakte desastreus uit. Ter Leede won de slag op het middenveld en binnen 6 minuten had ook invaller Job zijn hattrick vol, 4-8. De gevloerde Sam eiste de vrije trap op en daarna scoorde hij ook zijn derde doelpunt, 4-10. Na de laatste time out was het evenwicht op het middenveld weer hersteld door het inbrengen van Boele aan de zijde van de thuisclub. Het kwaad was echter al geschied. Ter Leede spits Floris pakte ook een doelpuntje mee door de voorzet binnen te koppen en de penalty van Job resulteerde in de 4-12. Vlak voor het eindsignaal werd de eindstand bepaalt op 5-12 voor Ter Leede.

Ter Leede heeft zich na een enerverend duel tegen promovendus ASC geplaatst voor de volgende ronde in de beker door hattricks van Chris, Job en Sam. Chris startte scherp en had hier maar 5 minuten voor nodig.