ASC JO11-1 – Ter Leede JO11-1 0-9 (2-4) Frisse start van de competitie

(van een onzer verslaggevers)

Op zaterdag 29 oktober ging de competitie van start voor de mannen van Ter Leede JO11-1. De uitwedstrijd tegen ASC JO11-1 stond hierbij op het programma. Het toeval wil dat wij niet de enige ploeg uit Sassenheim waren die om half negen mochten aantreden. Het was zelfs zo vroeg, dat bij aankomst de kantine nog dicht was en menig ouder steeds onrustiger werd bij gebrek aan cafeïne. Het gerucht gaat dat de recordkampioen uit de hoofdstad de naam heeft van de tegenstander Ajax Sport Club, heeft gepikt. ASC was in de bekerronde glansrijk bovenaan geëindigd in de beker poule van de 2e klasse, dus een tegenstander waar je rekening mee moet houden.

Ter Leede werd voor aanvang van de wedstrijd nog even goed op scherp gezet door het technisch hart van de selectie. Er was twee weken geleden immers verloren van dezelfde tegenstander, dus scherp beginnen was het devies. En dit hadden de mannen goed opgepikt, want ze gingen er direct fel tegenaan en zette de tegenstander direct onder druk. Dit resulteerde in een aantal kansen voor onze mannen maar de keeper en de lat stonden een aantal keer geluk in de weg, of het vizier was nog niet helemaal scherp. Na 10 minuten viel dan toch de, meer dan verdiende, openingstreffer. Een mooi combinatie en Xavier als eindstation, 0-1. Helaas was de wedstrijd voor de goed spelende Kaya hier al voorbij, met lichte hamstringklachten. Uit voorzorg werd hij aan de kant gehouden, we hebben hem tenslotte nog vaak genoeg nodig. Woord van dank van de sponsor want met zijn nieuw gesponsorde trainingspak, mogelijk gemaakt door Kerkvliet makelaars, liep hij een rondje om het veld, zodat alle ouders die dan toch hebben gezien. Ter Leede bleef druk houden, deze was zelfs zo groot dat de laatste man van ASC de bal ontving van zijn keeper, en die daar maar bleef staan met de bal onder zijn voet. Het leek of hij niet meer wist waar hij deze kwijt moest. De 0-2, kwam dan ook voort uit een mooi combinatie en linksback Levi, gaf het laatst zetje. Een minuut later scoorde Timo zijn treffer, mooi uitgespeelde aanval, bal terugleggen op randje zestien en Timo schiet raak. Het was nog niet voorbij, want vlak voor rust maakte Rein de 4e treffer voor de rust. 0-4, wat een weelde. Was er dan niks te doen achterin. Zeker wel, er schieten altijd wel een paar ballen door, maar daar hebben wij altijd nog de “acrobaat” van de Roodemolen staan, Maarten, die zijn doel schoon houdt, (helaas zijn shirt niet, dus die moet extra goed gewassen worden).

qb
Met deze ruststand draaiden de wisselden de toeschouwers van kant, zodat zij aan de aanvallende kant zouden staan. Het technisch hart had de jongens de 2e helft nog de opdracht gegeven dat zij scherp moesten blijven achterin en een tegentreffer niet zouden accepteren. De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, Ter Leede de tegenstander vastzettend op eigen helft. Dit resulteerde al snel in de 0-5. Xavier krijgt een steekbal en faalt 1-op-1 met de keeper niet. Xavier was ook het eindpunt van een nieuwe aanval van TL, en maakt koeltjes de 0-6. Helaas kwamen daarna nog wel een paar verslapmomentjes en kreeg ASC nog een paar mogelijkheden, maar Maarten had deze ochtend besloten om eens lekker zijn doel schoon te houden en zo geschiedde. Hij greep goed in en kwam iedere keer goed zijn doel uit indien dit nodig was. Milan was het eindpunt van een aanval met om de 0-7 op het scorebord te zetten. Hierna kwam de momenten van onze rechtsback. Martijn had in de beker nog niet gescoord en vond dat dit wel een mooi moment was om daar verandering in te brengen. De aanvallers hadden hem al een paar op zien komen en bediende hem nu feilloos. De 0-8 ging nog via de keeper het doel in, meer de 0-9 was werkelijk een plaatje. De bal wordt goed voor hem neergelegd en hij knalt de bal echt letterlijk achter de verbouwereerde keeper. Hierna vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot vond het eindesignaal. Een wedstrijd met goed voetbal, veel verschillende doelpuntenmakers. De staf kan tevreden zijn, al zullen zij die paar slaapmomentjes nog wel willen verbeteren.

Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen WVC JO11-1, promovendi uit de 3e klasse. De aftrap is om 08:30. Komt allen kijken om deze talenten te bewonderen en aan te moedigen. Voorwaarts Ter Leede.