ASC JO17-2  –  Ter Leede JO17-2  ;  1 – 0

Voor deze dinsdagavondwedstrijd  ouderwets op de fiets. Invaller Matthijs (dankjewel) voorop om de weg te wijzen. De borden gaven 4 km aan, dus Matthijs volgde zijn GPS, want die gaf 3 aan. Helaas is deze Iers ingesteld en geeft miles aan, zodat we een ware sightseeing tour kregen, langs Voorhout, door Haaswijk terug naar de Warmonder tolbrug. De warming-up hadden we in elk geval gehad. Niet dat de boys dit gemerkt hebben, want het leek wel een Zonnebloemuitje, kletsend als oude wijven. Wel gezellig toch. Zonder noemenswaardige ongevallen aangekomen, duurde de balorigheid en gebrek aan focus voort tot in de 1e helft. ASC was hierdoor scherper en slimmer in de duels, en we werden ook nog eens geconfronteerd met onze eigen speelstijl; verdedigend sterk en geconcentreerd, gokkend op die ene kans én de wil om te winnen – elk duel. De ASC-coach werd hierom door zijn spelers gedwongen om zijn gebruikelijke wisselsysteem aan te passen, vertelde hij later. Doen wij nooit, wij zijn een team en iedereen is daarin gelijk. Maar deze 1e helft dus niet bij de les, waardoor Bjorn al in de 2e minuut redding moest brengen, en in de 36e minuut het tweede en laatste schot van ASC door de stokken achter hem in het doel zag belanden, 1 – 0. Tussendoor waren er 2 pegels van BartS te melden, 1 over en 1 naast en dat was het tot de rust.

In de rust even iedereen met beide voeten op de grond en afgesproken om agressiever naar voren te verdedigen, de tegenstander de controle over de bal op het slechte veld niet meer toe te staan, en de duels steviger en met de wil om te winnen in te gaan. De mannen pakten het goed op en speelden een geweldige 2e helft, waarbij Sam in de 50e minuut de beschietingen opende met een geweldige dropkick, die rakelings over scheerde. Vijf minuten later kopte Sjoerd uit een corner van Sam net naast en Matthijs deed dit 1 minuut later. In de 59e minuut zag Sam zijn vrije trap op de lat belanden. In de 72e minuut kon de keeper net aan redding brengen op een kopbal van Pieter en vijf minuten later werd Pieter geweldig vrij voor de keeper gezet door een pass van Sam, maar schoot helaas over. Ook een poging van Sjoerd in de allerlaatste minuut ging weer naast en zo moesten we ons verlies nemen.

Natuurlijk na afloop de discussie over liefst 2 niet gekregen penalty’s, waarbij Matthijs er zeker 1 verdiend had (gaf de scheids ook ruiterlijk toe) en 1 op Thijs, die bijna letterlijk doormidden gezaagd werd, en waar wel geel werd gegeven, maar geen penalty. Niettemin moeten we ook eerlijk zijn, we hebben de wedstrijd eigenlijk zelf in de 1e helft vergooid en dat is dan weer een les voor zaterdag. Als we spelen zoals de 2e helft, waarbij ASC amper over de middenlijn is gekomen, hoeven we geen wedstrijd zo sullig te verliezen. Het middenveld met Mats en BartM verdiende na rust echt een pluim – mega inzet en ook nog goed voetbal – maar Man of the Match is deze keer Sam; overtuiging aan de bal, weet in zijn nieuwe rol de ruimte te benutten, komt zelf in scoringsposities en heeft scorend vermogen, maar ook nog een  pass op medespelers en natuurlijk een geweldige voorzet, én ziet ook meer en meer het belang om verdedigend ook de taken uit te voeren – TOP man. Gelukkig kon het bijna voltallige team op de terugweg bij Station Sassenheim nog een tussenstop maken bij een bekende fastfoodketen om het fietsuitje te vieren. We zien u graag zaterdag bij Valken 68 weer langs de lijn.