ASC JO9-1 – Ter Leede JO9-1 0-7 Weer een kampioenschap tegen ASC

Ter Leede JO9-1 reisde in colonne af naar het nieuwe sportpark Overveer in Oegstgeest. Bij winst was het team na 7 speelrondes al kampioen van de 1e klasse najaar competitie. Niets werd die ochtend dan ook aan het toeval overgelaten. Het team verzamelde in de Ter Leede Business Club waar niet alleen een lunch klaar stond maar waar ook een heuse motivatiefilm werd getoond. Dit had effect want vanaf de eerste minuut werd de tegenstander op eigen helft vastgezet. Het schot van Floris werd nog onreglementair gestopt door een per ongeluk uitgestoken hand. De rebound was voor Job, 0-1 in de 4de minuut. De tweede treffer voor Ter Leede viel net voor de time out. Sam begon aan een slalom door het hart van de verdediging. Van alle kanten werd hij belaagd maar dat kon hem niet deren, 0-2. Na 15 minuten was het weer Job die de uitkomende keeper verschalkte met een rollertje. Tergend langzaam ging de bal over de doellijn, 0-3. Goed storen van Floris resulteerde in een 0-4 ruststand.

In de rust was er een regenbui die zelfs opeens overging in een hagelbui. Het aanwezige publiek vluchtte naar de lounge kantine van ASC. De kwaliteit van het nieuwe hoofdveld werd er al met al niet beter op. Veel spelers hadden moeite om overeind te blijven staan en tot goed voetbal kwam men niet meer. Een standaardsituatie bracht uitkomst en het kleinste spelertje van Ter Leede, Floris, kopte uit de corner raak, 0-5. Dan een overtal situatie voor de Oegstgeesters. Maar spits Chris maakte eigenhandig deze aanval onschadelijk. Na time out brengen coaches Steven en Jimmy hun laatste verse kracht binnen de lijnen. Invaller Job zet meteen druk en het schot van de goede ASC keeper caramboleerde via  zijn hoofd over de doellijn, 0-6. Dan een fabelachtige redding van Ter Leede keeper Mats. Met een snoekduik stopte hij de bal maar na zijn spelhervatting leek de bal via het hoofd van de ASC spits alsnog over de doellijn caramboleren. Ook op deze stuiterbal had Mats een antwoord en hij voorkwam de eretreffer voor de Oegstgeesters. In de 36 minuut de treffer voor Thymen weer uit een standaardsituatie. Hij kon ongestoord de hoekschop in dribbelen en uithalen, eindstand 0-7.

Met nog 2 speelrondes te gaan heeft Ter Leede de maximale winst. Volgens de statistieken in de voetbal.nl wedstrijd app van de KNVB heeft Ter Leede als enige team al haar wedstrijden gewonnen. Rijnvogels JO9-1 heeft volgends de app de minste verliespunten. Sinds 24 oktober heeft dit team in 7 wedstrijden, 1x gelijk gespeeld en 2x verloren. Dus ook zij kunnen Ter Leede met nog 2 speelrondes niet meer achterhalen. Na afloop was er een huldiging in de Ter Leede kantine waarna Tijs ook nog eens pupil van de week was bij de grote jongens van JO19-1.