ASC JO9-1 – Ter Leede JO9-1 één punt in een uitwedstrijd

Voor de start van de competitie reisde het selectieteam onder 9 af naar het sportpark aan de Duivenvoordestraat in Oegstgeest. Ook de selectieteams onder 11 gingen op bezoek bij deze club, de Ajax Sportman Combinatie (ASC). Zij mochten aantreden op het hoofdveld terwijl de jongere broertjes werden verbannen naar de velden van de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club. Het duurde dan ook even voordat de kledingtas zijn weg naar dit veld gevonden had. Maar gelukkig waren de perikelen tussen het bestuur en onze sponsors opgelost. De spelers mochten hun warming-up dan ook starten in hun gloednieuwe trainingspakken. 4 minuten voor aanvang hadden ook de wedstrijdshirts hun weg naar veld 2 gevonden.

Ondanks deze tegenslagen was de start van de wedstrijd voor Ter Leede. Grote kans in de 4de minuut van de wedstrijd voor spits Nick. Zijn inzet werd echter gestopt door de keeper. Ook de rebound van Mats ging via een been van de tegenstander naast. De openingstreffer viel prompt uit de daaropvolgende hoekschop. De ASC verdediger prikte de scherp indraaiende bal achter zijn eigen keeper. De 0-1 voorsprong voor Ter Leede in de 5de minuut. De hoekschopnemer Nick verdubbelde de voorsprong eigenhandig in de 10de minuut van de wedstrijd door zijn directe tegenstander slim de bal te ontfutselen, 0-2. In de allerlaatste minuut wist ASC toch een aansluitingstreffer te scoren. Bouwe dreef de opkomende ASC aanvoerder goed in de verre hoek maar ondanks deze onmogelijke positie wist hij toch miraculeus de bal tussen de palen te krijgen, ruststand  1-2.

14241636_1118602371526675_429368957821102887_o
In  de tweede helft werd ASC steeds gevaarlijker. Ze scoorde de gelijkmaker na een ongelukkige spelhervatting in de 28ste minuut van de wedstrijd. Toch was het daarna dat Ter Leede weer op voorsprong kwam. Linksback Sam zette met een splijtende pass Mats vrij voor het doel, 2-3. Hierna moest Tijn moegestreden worden vervangen. Dit was pas zijn eerste wedstrijd na 6 weken blessureleed. In de 33ste minuut de gelijkmaker voor de thuisploeg. De terecht toegekende vrije trap vond zijn weg door een woud aan benen. Ook verdedigers Jason en Lars konden de bal niet stoppen. Deze verdween na 2 stuiten in de verre hoek buiten bereik van keeper Daan over de doellijn, 3-3. In de laatste minuten nog enkele kansjes voor Ter Leede maar het doel werd niet meer gevonden, eindstand 3-3.

We beginnen de competitie met een gelijkspel waar er misschien voor het eerst in een uitwedstrijd wel meer ingezeten had. Maar ASC herpakte zich goed in de tweede helft en vocht zich terug in de wedstrijd. De Ter Leede trainers waren blij te zien dat de trainingsstof goed werd opgepakt. Ook de aanwezige ADO scout Jan was onder de indruk van de vechtlust van Ter Leede. We deden volgens hem niet onder voor zijn Haags cluppie.