Bekerwedstrijd Vrouwen 3: voor alles een eerste keer!

Vandaag was een wedstrijd van 1e keren.  De eerste keer met dit team in de halve finale voor de beker tegen FC Maense Vr1. Voor het eerst met het team een gesponsorde lunch voorafgaand aan de wedstrijd , met de hartelijke dank aan Graaf Jan. Voor het eerst warmlopen met muziek op het veld en voor eerst een opkomst met ladyspeaker en voor het eerst een werkend score bord.  Ook stond en zat er nooit eerder zo veel publiek langs de lijn.
Ook uw verslaggever zat voor het eerst met een kladblok klaar voor het maken van aantekeningen voor een eerste verslag op de site.
Maar helaas zijn de aantekeningen net als het verloop van de wedstrijd, zenuwachtig, rommelig en een beetje slordig. Een goed verhaal is er niet van te maken. Een happy end al helemaal niet.

Na de snelle 0-1 van Maense, door Ideleine Mendes Fernades (jaja, er was toen nog de moed om de naam van de doelpuntenmaker te noteren), moest Ter Leede aan de bak.  Niet al te lang daarna kreeg Ter Leede een vrije trap welke in een streep tegen de binnenkant paal kwam en in het doel verdween. En daar zat m nu net het probleem. Deze vrije trap was een indirecte, dus het prachtige doelpunt van Lotte , dat inmiddels al vol gejuich was gevierd, werd afgekeurd.
Na een snelle spelhervatting kwam de bal weer bij FC Maense in de voeten, en de 0-2 werd een feit.
Blijkbaar was het voor de Ter Leedies lastig om deze klap te verwerken want na een hoge bal waar de 0-3 uitkwam en een hele vrije vrouw die de 0-4 maakte, werd het verschil toch wel groot. Toch herpakten de meiden zich en ineens was daar de langverwachte treffer. Mylene maakt een fantastische 1-4 . Even gloort er een sprankje hoop, en na een lange run van Susan die de bal prima aflegt op Joelle, zit de keepster van Maense er goed bij en kan de bal vangen.
Na een blessure van een speelster van Maense, wordt de bal heel sportief over de zijlijn gespeeld. Maense gooit de inworp zoals het hoort netjes terug naar ter Leede, maar deze bal wordt vervolgens slordig weggeven waarna Maense opnieuw een vrije schietkans krijgt. Ditmaal voorkomen de vingertoppen van Danique dat de score verder uitloopt.
Helaas volgt er een wat rommelige fase zowel in t middenveld, als in het doelgebied. Een genomen hoekschop ontaard in gerommel in het strafschopgebied en de 1-5 is een feit. Even is er discussie over vermeend hands, maar de scheidsrechter keurt na overleg met de assistent scheidsrechter Silvio het doelpunt toch goed. Na nog een aanval van Maense die tot 2 keer toe wordt afgeslagen, fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de 2e helft is al gauw te merken dat deze stand voor Maense nog niet genoeg is. Aanval na aanval wordt ingezet. En na een reeks hoekschoppen die over en naast worden gewerkt, en een shot op doel dat weer gekeerd kan worden, ontstaat na de laatste hoekshop uit deze reeks de 1-6.
Dan moet helaas Steffi het veld verlaten met een blessure. De meiden van Ter Leede hebben de moed een beetje verloren en de 1-7 en de 1-8 volgen.
Susan krijgt nog een kans voor een schot op doel, maar de keepster van Maense houdt het hoofd koel en vangt deze bal. Er volgen nog 2 of 3 aanvallen van Ter Leede maar deze kunnen niet worden verzilverd. Weer volgt een reeks aanvallen op het doel van Ter Leede, en na een paar vruchteloze pogingen wordt het uiteindelijk 1-9.

En daar zit meteen de laatste “ eerste keer”.  Voor het eerst dit seizoen verliest vrouwen 3 met een verschil van meer dan 4 doelpunten.
Maar toch, ondanks het verlies, was het een sportieve middag.  Namens het team mag ik de invallers hartelijk bedanken. Ook een woord van dank aan de scheidrechters, de scheidsrechterscommissie en natuurlijk grote dank aan Olga. Last but nog least ook de hartelijke dank aan de vrijwilligers achter de bar. Door jullie inzet is deze wedstrijddag onvergetelijk geworden.
En die uitslag?? Zullen we afspreken dat we die vergeten? Gewoon …voor de eerste keer.