Beloften Nederland en Frankrijk spelen interlands bij FC Lisse


De maand september wordt een maand vol met Oranje voetbal.!

Niet alleen speelt het grote Nederlands elftal dan het cruciale EK-kwalificatieduel tegen IJsland, op 3 september in Amsterdam, ook de grootste talenten van Nederland zullen in september volop te bewonderen zijn in eigen land, waaronder op Ter Specke bij FC Lisse.

Het Beloftenelftal van Oranje speelt op 4 en 7 september tegen Frankrijk op het hoofdveld van FC Lisse. Eerder was ook Jong Oranje al eens te gast op Ter Specke voor een trainingskamp.

Talent

Het Beloftenteam van Oranje (<20) heeft al veel talent voortgebracht. Met 12 interlands in dit team is Jeffrey Sarpong recordinternational. De aanvallende middenvelder van NAC speelde destijds voor Ajax. Andere bekende spelers met veel interlands in de beloften zijn Joel Veltman (Ajax), Jodi Lukoki (speelt na Ajax, Cambuur en Zwolle nu in Bulgarije) en Jeffrey Leiwakabessy en Rens van Eijden van NEC. Tot de topscorers (3 doelpunten) behoren onder andere Kees Luijckx (speelt nu voor het Hongaarse Videoton FC) en Ricky van Wolfswinkel (Norwich City).

Tot de selectie van de Beloften behoorde vorig jaar onder meer Ricardo Kishna (Lazio Roma) en Terence Kongolo (Feyenoord). In 2012 (toernooi Toulan) speelden eveneens spelers mee die inmiddels echt zijn doorgebroken, als Marsman (Twente), Veltman (Ajax), Kieftenbeld (Groningen), Alberg (ADO Den Haag), Pröpper (PSV), Lukoki (Ludogorets) en Wijnaldum (VfL Bochum).
De kans is dus groot dat ook de talenten die op 4 en 7 september Sportpark Ter Specke bezoeken, binnenkort ook doorbreken bij nationale en internationale topclubs. Dit is dus dé kans om de topspelers van de toekomst in Lisse in actie te zien.
Publiek
De wedstrijden van de Beloften van Oranje trekken dan ook vaak veel publiek. Eerder waren de Beloften al te gast bij Harkemase Boys. Bestuurslid van Harkema Ruurd Spinder: “De laatste 2 wedstrijden bij ons trokken 1.000 en 1.500 toeschouwers.” Ook FC Lisse verwacht veel toeloop op het sportpark. Bestuurslid Cees Verburg: “We halen alles uit de kast om er een groot succes van te maken. We proberen onder andere via scholen jeugd binnen te halen. Jeugd tot en met 12 jaar krijgt, net als bij onze wedstrijden in de Topklasse, gratis toegang. Voorwaarde is dat zij in het Oranje gekleed komen. Onze sponsoren worden op 4 september speciaal ontvangen in onze Business Club.”
Er zijn voor jeugdinterlands vaste toegangsprijzen van 3 euro (staan) en 5 euro (zitten). Bij een minimale afname van tien kaarten is er een groepsactie waarbij kaarten slechts twee euro per persoon kosten. De opbrengst van de kaartverkoop komt geheel ten goede aan de vereniging waar de wedstrijd gespeeld wordt.