Bericht van bestuur over de Corona crisis

Beste Ter Leede vrienden.

Mijn vorige bericht is alweer van een paar weken geleden en er is aan de ene kant best veel gebeurd maar aan de andere kant juist weer erg weinig. Heel Nederland, of beter gezegd de hele wereld, is in de ban van het Corona virus en de vele maatregelen die getroffen zijn om het virus uit te bannen. Iedereen weet nu natuurlijk al dat de maatregelen verlengd zijn tot 28 april en dat grootschalige evenementen tot zelfs 1 juni verboden zijn. Laten we met z’n allen hopen dat er na 28 april een verbetering is en dat we meer vrijheden krijgen om weer een normaler leven te leiden.

Het voetbalseizoen voor de amateurs is door de KNVB direct na het bekend maken van de nieuwe maatregelen officieel beëindigd. Dat betekent dat de competities volgend seizoen beginnen met dezelfde teams als dit seizoen. Ons heren 1 speelt dus gewoon weer in de derde divisie. Op zich mooi, leuk en doelstelling behaald, maar dit is niet de manier waarop we ons wilden handhaven. Gewoon op eigen kracht, met een mooie overwinning in een thuiswedstrijd, gevolgd door een klein feestje in de kantine. Zo hadden we het willen doen! Ons vrouwen 1 zal ook gewoon weer in de topklasse spelen. Dat zat er al in, zeker gezien de resultaten en stand op de ranglijst.

Achter de schermen zijn we druk bezig om de financiële gevolgen helder te krijgen. We gaan er hierbij van uit dat de kantine dit seizoen niet meer opengaat. De financiële schade loopt dan in de tienduizenden euro’s. Mocht de kantine toch nog even opengaan, zal dat de schade iets beperken, maar zeker niet goedmaken. Binnen het bestuur, de financiële commissie en de Stichting topvoetbal zijn we druk op zoek naar acties en maatregelen waarmee we geld kunnen besparen. Ook hopen we steun te krijgen van de KNVB en de (lokale) overheid. We zijn ervan overtuigd dat het voortbestaan van de vereniging absoluut niet in gevaar komt, maar hard werken om financieel gezond te blijven is noodzaak. We hebben hierbij de steun en hulp van iedereen nodig.

Ook onder onze leden zijn er besmettingen met het virus te melden. Een van onze trouwe leden en vrijwilliger bleek vorige week besmet te zijn. Na een korte opname in het ziekenhuis mocht hij gelukkig weer naar huis met de verwachting dat hij na enkele dagen weer volledig genezen zou zijn. Gelukkig behoorde hij hiermee tot de categorie “milde klachten”. Ik weet op dit moment niet of er meerdere mensen binnen de vereniging besmet zijn, maar sluit dat zeker niet uit. Ik wens hen in ieder geval beterschap en een snel herstel.

We willen vanuit het bestuur met iedereen blijven communiceren en we moeten ervoor waken dat we met z’n allen niet langzaam de zomerstop in sukkelen. Iedere week zal er een stukje op de website staan met de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes. Daarnaast hebben we iets nieuws bedacht. Op facebook is het een hype om steeds een nieuwe “challenge” te bedenken en die telkens aan iemand door te geven. Het lijkt ons een leuk idee om dit ook hier te gaan doen. De “challenge” is om een stukje te schrijven over jezelf en dan vooral over hoe je deze voetballoze periode waarin corona het nieuws beheerst, beleeft en ervaart.

Met wie zou ik nu anders kunnen beginnen dan met mijn voorganger, Ronald Vonk. Ronald ik zie je stukje graag tegemoet en zal er dan voor zorgen dat het goed op de site komt. Vergeet ook niet om het stokje, of beter gezegd de pen, door te geven aan iemand anders!

Ik val in herhalingen, maar ik wens iedereen komende weken nog steeds heel veel sterkte en ik hoop nog steeds iedereen zo snel mogelijk, in goede gezondheid, weer op een mooie zaterdag op ons sportcomplex te kunnen verwelkomen.

Kees de Lange, voorzitter.