Bericht van de Voorzitter

Het lijk nu even relatief rustig, we zitten nu even tussen het oude en nieuwe seizoen in. In een normaal jaar is dit een periode van een week of vier tot zes, maar nu sluit het oude seizoen vrijwel helemaal aan op het nieuwe. Op de laatste dag dat de kantine open was in het seizoen 2019-2020, begon de heren selectie alweer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook in het bestuur en verschillende commissies merken we dat er geen sprake is van een echte rustige zomerstop.

De kantine is even twee zaterdagen dicht, maar is al wel weer open op de vaste donderdagavond. Vooral de kantine commissie, het bestuur en het bestuur van de stichting bereiden zich voor op het echte begin van het seizoen. Eerst de oefenwedstrijden, gevolgd door de start van de competitie in september. Grote vraagstuk is hoe we alles zo goed mogelijk, klant- en spelersvriendelijk, gaan organiseren onder het juk van de corona maatregelen. We kunnen dit eigenlijk verdelen in drie delen; de kantine en het terras, de kleedkamers en de supporters rond de velden. Hoe dit precies uitgaat pakken is nog niet duidelijk, maar dat we vervelende beslissingen moeten nemen wel! Wat de mogelijkheden in de kantine en op het terras zijn is het meest duidelijk; hetzelfde als de afgelopen drie weken, zitten en op afstand van 1,5 meter. Dus met een heel beperkte capaciteit. Over de andere zaken hebben we nu overleg, ook met andere verenigingen in de omgeving. Binnenkort hopen we te kunnen communiceren wat wel en niet kan op de site. Alvast een voorschot, niet alle teams (eigen teams en de gasten) zullen gebruik kunnen maken van een kleedkamer….

Bij onze jeugd is er zeer dringend behoefte aan iemand die zorg voor al met materiaal (met uitzondering van de kleding) op zich neemt. Een heel belangrijke rol, die over het hele seizoen gezien niet heel veel tijd vraagt, maar juist nu in de voorbereiding erg belangrijk is. Hij of zij moet ervoor zorgen dat iedereen over het goede materiaal beschikt om te kunnen voetballen en trainen. Er is vast wel iemand die een paar uur per week daar tijd voor heeft. Onze jeugdvoorzitter Martin Nuninga, kan en wil hierover meer informatie geven.

Binnen de hele vereniging kunnen we altijd mensen gebruiken die iets voor de club willen doen; begeleiding van een jeugdteam, helpen met trainen bij de jeugd, bardienst op een zaterdagochtend of -middag, helpen met het onderhoud van ons complex bij het accommodatieteam, overal kunnen we mensen gebruiken. Vele handen maken licht werk. Als iemand iets wil gaan doen, neem dan contact op met een van de bestuursleden!

Tot binnenkort en voor iedereen die komende weken op vakantie gaat; Veel plezier en voorzichtig.

Kees de Lange, voorzitter.