Bericht van de voorzitter

Beste Ter Leede vrienden,

Het zat afgelopen week eindelijk mee. De senioren mochten weer trainen en door een goede samenwerking in het bestuur met alle betrokkenen konden we in het weekend al het concept-protocol naar de gemeente sturen voor goedkeuring. Maandagavond volgde het trainingsschema en dinsdagochtend kregen we een GO van de gemeente en Combibrug. Dinsdagavond waren de velden ook weer open voor de senioren. Alleen heren 4-8 moet nog even wachten omdat we niet snel genoeg van hen alle benodigde informatie konden verzamelen, verwerken en naar de gemeente sturen. Ik verwacht dat de ook heren 4-8 vanaf volgende week de voetbalschoenen weer uit het vet kunnen halen.

Het trainingsschema rammelt hier en daar nog wel, maar ook dit zal het weekend helemaal sluitend gemaakt worden (hoop ik). Het trainingsschema samenstellen viel me eerlijk gezegd behoorlijk tegen. Alles is net even een klein beetje anders dan voor de C-crisis, waardoor het op veel plaatsten net misging en er verschillende teams tegelijkertijd op hetzelfde veld terecht kwamen. Als ik dat weer wijzigde ging het elders weer mis. Ik kreeg visioenen van dominosteentjes die steeds om bleven vallen. Als er komende week toch twee teams elkaar tegenkomen op een veld hoop en verwacht ik dat er begrip is voor onze worsteling en dat het in goed onderling overleg opgelost wordt. Ik heb afgelopen week besloten om in mijn volgende leven in ieder geval geen planner te worden.

Ook hebben we nu eindelijk onze langverwachte en vaak aangekondigde acties bekend kunnen maken. We hadden al een heel mooie voetbalkleding lijn bij LJ-sport, nu hebben we een speciale lijn voor vrijetijdskleding bij Company2Wear. Een flink deel van de opbrengst gaat naar de club. Dit is een speciale actie om de gevolgen van de C-crisis te beperken. Dus dankzij LJ-sport en Company2Wear lopen we er nu tijdens het voetbal en in onze vrije tijd prima gekleed in mooie en passende Ter Leede outfit. Kijk even op deze sites en vul de voetbaltas en kledingkast aan. Goed voor de club!

Daarnaast hebben we de mogelijkheid gecreëerd om nu uw hapje en drankje in de kantine te bestellen en betalen en pas te nuttigen als de kantine open is. Goed voor de kas van de vereniging en als Heineken de bierprijzen onverhoopt verhoogd, hebt u nog lekker goedkoop ingekocht. Slim dus om hier nu gebruik van te maken. Ook een donatie aan de kantine is mogelijk. Dit idee is afkomstig van onze Jaap de Jong. Hij bedacht dat iedereen iedere zaterdag in de kantine wel wat geld uitgeeft en stelt nu voor dat iedereen de helft daarvan doneert (iets minder dan de helft mag ook). We noemen dit dan ook de “Jaap de Jong actie”.

Onze vrouwencommissie heeft ervoor gezorgd dat iedereen met Pinksteren een bordje Hollands goud kan serveren. De asperges van A-kwaliteit, met een flesje goede witte wijn smaken perfect, zijn eenvoudig klaar te maken en de vereniging vaart hier ook wel bij.

Kortom allemaal mooie acties waar zowel u als de vereniging van profiteren. Een win-win situatie!

Binnenkort komen er nog meer acties. Ik kan voorzichtig verklappen dat een paar enthousiaste jonge leden bezig zijn met het organiseren van de digitale Ter Leede Quiz. Meer ga ik nu nog niet zeggen, ik bouw de spanning een beetje op.

Dit was het weer voor deze week. Een goede week en heel veel plezier met trainen. Blijf gezond, doe voorzichtig, hou afstand! Dan zien we elkaar alweer in september in onze kantine.

Kees de Lange, voorzitter.