Bestuurswisseling vrouwencommissie

Beste mensen,

Enige tijd geleden heeft Jolanda Remmelzwaal aangegeven dat ze na bijna vier intensieve jaren het voorzitterschap van de vrouwencommissie, tevens lid van het hoofdbestuur, aan het einde van dit jaar wil overdragen aan een opvolger. Allereerst natuurlijk onze dank voor wat Jolanda de afgelopen jaren voor de vrouwen gedaan heeft en ook voor wat ze daarnaast voor de vereniging deed, zoals bijvoorbeeld de organisatie van het schoolvoetbaltoernooi. Ik vind het altijd bewonderenswaardig om te zien hoeveel tijd en energie in een vrijwillige hobby steken, naast een drukke baan en een gezinsleven. Dat na vier jaar de tijd gekomen is voor een stapje terug en de overdracht van de rol aan een opvolger, begrijp ik zeer goed.

Na een aantal gesprekken met de leden van de vrouwencommissie en de leden van het hoofdbestuur kwam Frans Heijing als een erg goede kandidaat voor de opvolging van Jolanda naar voren. Frans wil zelf graag en hij heeft breed draagvlak binnen de vrouwencommissie. Het bestuur draagt Frans tijdens de ALV van 17 december dan ook formeel voor als opvolger van Jolanda.

Hieronder richt Jolanda zich nog een keer tot u, de leden van de vereniging en stelt Frans zich persoonlijk aan u voor.

Kees de Lange

Voorzitter.

 

Bestuurswissel TL Vrouwen

In deze bijzondere tijd wil ik jullie informeren dat ik na de winterstop zal stoppen als voorzitter van de Ter Leede vrouwen. Ik heb deze rol de afgelopen 3,5 jaar met veel plezier en enthousiasme vervuld. Toentertijd begonnen in een bijzondere periode waar veel zaken binnen het vrouwen- en meidenvoetbal (opnieuw) opgezet en opgepakt moesten worden. In deze periode zijn er stappen gezet voor verdere professionalisering en mooie dingen bereikt. Inmiddels is het bestuur vrouwen verder uitgebreid met goede en enthousiaste leden, zijn de financiën op orde, zijn de Vrouwen vertegenwoordigd in het hoofdbestuur en beschikken we over een representatieve spreekruimte. De verbinding met de meidenjeugd is verstevigd en er is een enthousiaste technische staf en een gemotiveerde spelersgroep.

De functie van voorzitter is een erg leuke doch veeleisende vrijwilligersrol. Voor mij is nu de tijd om het stokje over te dragen.  Ik ben blij dat Frans Heijing, die sinds vorig jaar deel uitmaakt van het vrouwenbestuur, bereid is om deze functie over te nemen.

Graag wil ik jullie hartelijk bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen. Wij blijven elkaar zeker tegen komen op de club.

Hartelijk groet,

Jolanda

 

Mijn naam is Frans Heijing en er is mij gevraagd iets over mijzelf te vertellen.

Tja, wat zal ik ervan maken. Ik ben een uit het ‘zwarte goud’ getrokken Bourgondiër. Uit dezelfde stad als Andre Rieu. Na de middelbare school werd ik, zoals vele jongens in die tijd, onder de wapenen geroepen. Deze leerschool trok mij zo dat ik heb gekozen voor een officiersopleiding bij de Koninklijke Landmacht. Na omzwervingen en veel verhuizingen werd Den Haag, beter gezegd het Ministerie van Defensie een van de vele werkplekken.

Na 25 jaar vond ik dat een nieuwe uitdaging nodig was. Na de ambtelijke periode wilde ik eerst even proeven wat de maatschappij kon bieden. Via een beveiligingsbedrijf, assurantiekantoor ben ik uiteindelijk neergestreken in de wereld van administratiekantoor. Met mijn huidige partner runnen wij een kantoor in Nieuw Vennep.

Een van de klanten hoorde, tijdens een van de vele gesprekken, dat ik op zoek was naar invulling van mijn vrije tijd. Hij begreep dat ik reeds meerdere bestuursfuncties had vervuld en hield mij een fijne worst voor. Waarom niet een functie vervullen bij de beste vereniging uit de Bollenstreek? Na ampel overleg heb ik ja gezegd. Ik wilde samen met het huidige bestuur de dames weer volledig op de kaart zetten, verder werken aan een stabiele toekomst. Nadat Jolanda aangegeven had haar taak als voorzitter te willen beëindigen, heb ik na overleg met het bestuur, besloten deze taak van haar over te nemen.

Ik ben ervan overtuigd dat het een hels karwei zal zijn de inzet van Jolanda te evenaren. Maar met het huidige bestuur zal ik er alles aan doen om dit te verwezenlijken. Ik kijk uit naar een fijne tijd bij de Ter Leede familie.

Frans Heijing

Tags: