Bestuurswisseling

Onlangs heeft Peter Bergman aangegeven dat hij na 10 jaar zijn rol en functie binnen het bestuur van de vereniging tijdens de Algemene Ledenvergadering op 18 mei, neer wil leggen. Peter had in het bestuur de functie “projecten”  en hij was vanuit het bestuur de verbinding naar de Senioren, walking football en zeven-tegen-zeven. Daarnaast was hij, zeker voor mij, een meer dan uitstekende vraagbaak en over tal van zaken kon ik met hem van gedachten wisselen en stond hij mij met raad en daad bij. Ik weet dat mijn voorganger, Ronald Vonk, ook vaak Peter als klankbord gebruikte. Ik ga Peter zeker missen in het bestuur, maar sluit niet uit dat ik hem nog wel eens ga bellen als ik even iets wil overleggen.

Gelukkig hebben we al een opvolger voor Peter gevonden; Thomas Veuger, aanvoerder van het zevende en al bij de club van de ukken, gaan we op de ALV voordragen als opvolger van Peter. Thomas loopt al enkele weken mee binnen het bestuur en zal de komende tijd ook wel meer op de voorgrond treden. Ik kan nu al zeggen dat we blij zijn met de komst van Thomas. Een nieuwe frisse blik is altijd welkom en de gemiddelde leeftijd binnen het bestuur is met de komst van Thomas enorm gedaald!

Namens het bestuur, Kees de Lange, voorzitter, hieronder stelt Thomas zich aan u voor!

Het is ongeveer 19 jaar geleden was dat ik met mijn vader sportpark Roodemolen op kwam rijden, Mijn vader had namelijk besloten dat ik op voetbal moest. Mijn vader en ik liepen eerst bij Teylingen binnen, maar na gehoord te hebben dat de hoogste teams op zondag spelen stonden we snel weer buiten. Gelukkig lagen er op ons mooie sportpark twee clubs, we liepen naar binnen en een half uur later was ik lid van v.v. Ter Leede. Na drie jaar ukken bij Jaap Schaap en via de F, de E en de D naar selectievoetbal vanaf het tweede jaar van de C. Hierna was het binnen 4 jaar duidelijk dat ik niet het voetballende vermogen had om met de selectielichting van toen, of die van nu, mee te kunnen. Halverwege de A ben ik toen gestopt met voetballen en het voetbal eigenlijk vergeten. Totdat ik ergens in 2017 een appje kreeg dat er een nieuw vriendenteam bij Ter Leede was dat nog spelers zocht.

Ter Leede 7! Het zevende is een team dat op het veld niet bijzonder presteert, we willen kampioen worden, maar ons toppunt ligt eigenlijk allemaal al achter ons. De derde helft zijn we trouwens wel altijd goed aanwezig in onze geweldige kantine, mét onze befaamde muziekinstallatie. Bovendien, is ons team de organisator van de geweldige Ter Leede quizacties. Samen met Nino Hoogervorst ben ik toen namens ons team bij de seniorenvergaderingen aanwezig geweest, totdat Nino mij nomineerde voor coördinator van het seniorenvoetbal om Marc Verdegaal op te volgen. Ik ben net geen vol seizoen coördinator geweest toen Peter Bergman mij op een zware zaterdagochtend belde of ik zijn plekje binnen het verenigingsbestuur over wilde nemen. Mijn antwoord was, na lang nadenken; ‘Wat enorme eer’. Daar sta ik nog steeds achter, na 19 jaar binnen onze club letterlijk van uk tot A rondgelopen te hebben vind ik het ontzettend gaaf om aan de slag te mogen binnen het bestuur van onze prachtige vereniging en te helpen waar ik maar kan.

Thomas Veuger