Blauw-Zwart JO9-1 – Ter Leede JO9-2 5-2 (1-1) Soms duurt een wedstrijd net even te lang….

(Man of the Match keeper Bram!)

Het is alweer 19 november en inmiddels is onze grote kindervriend alweer in het land. Vandaag stond de wedstrijd tegen Blauw Zwart F1 op het programma. Wederom een zware tegenstander, aangezien zij ook uit de 1e klasse komen net als Quick Boys. Vorige week hadden we al laten zien absoluut niet de mindere te zijn tegen Quick Boys (ondank een 1-3 verlies). Als we net zoveel inzet en passie zouden tonen, zouden we er zeker een goeie wedstrijd van kunnen maken.

Helaas moesten we het doen zonder onze cornerspecialist Sameh want hij was ziek. Gelukkig was Sarah bereidt om 2 wedstrijden te spelen vandaag, ondanks het onstuimige weer.

Nadat iedereen een parkeerplek had gevonden langs de Dr. Aad Mansveltkade konden we gaan omkleden. De voorbereiding was een beetje rommelig. Parkeren was een groot probleem doordat er ook een wandeltocht begon bij Blauw Zwart en de wandelaars kwamen, heel apart, allemaal met de auto…. Ook waren de ballen vergeten, maar gelukkig mochten we ballen lenen van onze vrienden uit Wassenaar. Zo konden we toch scherp beginnen aan de wedstrijd!

Bram was vandaag de keeper en had een solide verdediging voor zich bestaande uit Oscar, Erman en Bart. In het midden stond Justin en voorin begonnen Safouane en Floris. Het regende zachtjes, maar de wedstrijd begon stormachtig. Het was direct duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Met goed voetbal bestormde beide ploegen elkaars doelen. Onze verdediging stond goed. Er werd in balbezit goed doorgeschoven, waardoor we weer veel afvallende ballen op het middenveld konden veroveren. De 1e grote kans was voor Ter Leede. Erman was weer goed doorgeschoven waardoor hij de bal á la El Ahmadi kon veroveren en direct goed door paste naar Safouane. Saf dribbelde 3 jongens van Blauw Zwart voorbij alsof ze er niet stonden en schoot de bal á la Dolberg snoeihard in de kruising! Wat een goal!!!!

Blauw Zwart had een tik gekregen en moest hier echt even van bij komen. Na een paar minuten gingen ze Ter Leede meer en meer onder druk zetten en het was te zien dat zij in de 1e klasse hadden gespeeld. Met mooi combinatie voetbal kwamen ze steeds vaker door de verdediging heen van Ter Leede en het was wachten op de gelijkmaker. Echter hadden ze geen rekening gehouden met Bram. De ene na de andere redding maakte Bram en Blauw Zwart werd zelfs een beetje radeloos. 4 tot 5 zuivere doelpunten werden door Bram voorkomen en hield daarmee zijn ploeg op de been. Inmiddels was Sarah ingevallen voor Oscar en liet zien prima mee te kunnen in dit voetbal gevecht. Ter Leede bleef gevaarlijk met goede uitvallen, maar uiteindelijk viel dan toch de 1-1. Een streep onderkant lat van dichtbij was zelfs Bram te machtig en de (terechte) 1-1 was een feit.

Het was goed om te zien dat onze jongens bleven knokken voor iedere meter. Het was koud en het regende behoorlijk hard. Dit had echt geen invloed op onze boys, want ze werkte allemaal als paarden.

De welverdiende limonade gingen we in de kleedkamer opdrinken, omdat het nu wel echt heel hard regende. Iedereen was ervan overtuigd dat we hier een heel mooi resultaat konden halen tegen de koploper. En dat was ook te zien toen de 2e helft weer ging beginnen.

Blauw Zwart mocht, net als in de 1e helft, weer de aftrap nemen. We gingen er weer volle bak in en het was mooi om te zien hoe beide ploegen vol voor de overwinning streden. Oscar stond weer op zijn vertrouwde plek rechts achterin en Bart was doorgeschoven naar voren. Erman veroverde weer eens een bal en paste deze snel naar Sarah. Sarah schoot de bal goed naar voren richting Safouane en hij haalde er een corner uit. Corners zijn normaal gesproken een groot wapen van de F2. Maar onze specialist was er helaas niet en Floris, welke nu de corners nam, was even gewisseld. Safouane nam hem nu en hij schoot hem heel beheerst richting Justin. Justin dacht niet na en scoorde de 1-2! Er hing een stunt in de lucht! Hoewel stunt…. De jongens van de F2 zijn gewoon zo goed!

Weer duurde het even voordat Blauw Zwart deze tik te boven kwam. Het leek net als hoe Michael van Gerwen zijn tegenstanders keer op keer een “spreekwoordelijke” tik geeft. Even aanzetten en er op klasse overheen gaan. Maar helaas liet Blauw Zwart zich dit niet gebeuren. Ze zetten ons weer onder druk. Floris was inmiddels ingevallen voor Sarah en we verdedigden met z’n allen. We kwamen er bijna niet meer uit. Bram kon nog lang zijn doel schoonhouden, maar 5 minuten voor tijd viel dan toch de 2-2. De bal kwam met wat geluk voor de voeten van de linksbuiten van Blauw Zwart en hij schoot hem onhoudbaar in de kruising. De 2-2 was verdiend, maar iedereen was het er wel over eens dat dit de einduitslag moest zijn.

Helaas dachten de jongens van Blauw Zwart daar anders over. Ter Leede was moegestreden en in 3 minuten tijd scoorde Blauw Zwart nog 3 keer. Een gelijkspel hadden onze jongens zeker verdiend, gezien hun beleving en inzet. Het is dan ook een lichte troost dat de trainer van Blauw Zwart zei dat dit hun moeilijkste wedstrijd was tot nu toe en dat ze hadden genoten van het spel van Ter Leede.

Als jullie zo blijven voetballen, dan gaan we nog hele mooie dingen zien. We zijn trots op jullie!!

Een hele trotse vader/begeleider!!