Blauw-Zwart MO13-1 Ter Leede MO13-1 geconcentreerd naar de 1-3

Zaterdag op een beschaafde tijd (11.00) naar het beschaafde Wassenaar, naar Blauw-Zwart gelegen naast het pretpark Duinrell.

Voorafgaand aan de wedstrijd een serieus gesprek in de kleedkamer met de coaches: hoe coachen we elkaar op een positieve manier? En: in drie wedstrijden geen overtreding tegen is wel heel erg lief voor de tegenstander, dus iets meer fysiek svp! En tenslotte: goals voor doen we samen, maar goals tegen ook….Goede discussie en met de belofte van een patatje het veld op.

Invallers uit ons zusterteam deze keer Nikki en Valerie.

De dames gingen meteen goed van start. Veel druk op de tegenstander in de eerste minuten: schot Liv op de lijn gepakt, voorzet Amy viel net niet goed en Tess net wat te gehaast met schieten. Een enkele tegenaanval werd door het verdedigend blok achterin bestaande uit Keira, Lotus, Sara en Ella goed gestopt. Ter Leede bleef drukken, maar de Wassenaarse keepster was er steeds goed bij. Bij een gericht schot van opgekomen Maud in de 16 stond deze dame precies goed.

Dan is er opeens een tegenaanval, opgezet door de gevaarlijke rechtshalf, maar Silke staat goed en pakt de hoge bal. Ter Leede slaat terug als Sara opkomt en een aanval opzet die in netaan buitenspel eindigt. En voorzet van Amy passeert drie teamgenoten in de zestien, maar daarna is het raak als Maud inspeelt op Eline die draait en de 1-0 maakt. De laatste tegenaanval in de eerste heft wordt door Keira en Nikki onschadelijk gemaakt en dan is het rust.

In het begin van de tweede helft komen we meteen onder druk. De rechtshalf van BLauwZwart is nu spits en doet het goed. Veel werk voor Valerie en Anouk op rechts en voor Keira en Maud op links vanwaar de voorzetten moeten komen. Na 5 minuten weet deze dame zich na een lange bal toch vrij te lopen en schiet hard in. Maar helaas voor haar maakt Silke een prachtige duik naar de hoek en heeft de bal klem. Jammer genoeg was de volgende aanval wel raak: 1-1.

De verdediging raakt meer ingesteld om de nieuwe tactiek van BlauwZwart en het laatste kwartier heeft Ter Leede weer de overhand. Lotus kan weer naar voren, Tess kan vanaf links een paar maal voorzetten. Ella komt met Amy op over rechts, weet in een druk strafschopgeboed de bal vast te houden en kan schieten: 1-2! Vijf minuten later maakt Liv een solo vanaf het middenveld, kan uithalen en maakt de 1-3. Sara en Lotus gooien de boel op slot achterin en dat is de eindstand. Mooie win na tweemaal geflatteerd verlies in de eerste klasse.