Clubtopscorer Steemers (Ter Leede) : ‘Wij zijn in staat om ons direct te handhaven’- Voetbal247

Een artikel met bovenstaande titel kan men lezen op de website van het Voetbal247. Het is gepubliceerd door de heer Edwin Radstaat.

Ter Leede deed zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hoek uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie (1-4). Robert Steemers, dit seizoen al goed voor twaalf treffers in de Derde Divisie, is van mening dat zijn ploeg in staat moet zijn om de gevreesde nacompetitie te ontlopen en komend seizoen op hetzelfde niveau actief te kunnen zijn.

Zege op Hoek
In Zeeland werd enigszins verrassend afgerekend met het hoger geklasseerde Hoek waardoor Ter Leede nu te vinden is op de ‘veilige’ dertiende plaats. ,,Wij waren veel in balbezit en Hoek loerde vooral op de counter. Daar waren ze in het begin zeker gevaarlijk mee, maar ze wisten er niet uit te scoren. Wij waren heel effectief deze wedstrijd. Door een fout van een speler van Hoek wisten wij makkelijk op 0-1 te komen. Ik denk dat het al met al een verdiende overwinning was”, aldus Steemers tegenover Voetbal247.

Directe handhaving
Ter Leede staat, met één wedstrijd meer gespeeld, nu twee punten voor op de nummer veertien VVSB. De strijd om nacompetitie zal nog hevig worden omdat ook de ploegen net boven Ter Leede ook nog in gevaar kunnen komen. ,,Als wij zo door gaan en echt blijven voetballen denk ik dat wij ons wel zullen handhaven. Alleen tegen G.O.E.S. was het niet goed, maar in de andere wedstrijden deden wij in mijn ogen niet onder voor de rest. Ik denk dat wij in staat zijn om ons direct te handhaven.”

Duel met Ajax
Komende zaterdag komt Ajax op bezoek, een ploeg die slechts één punt voorsprong heeft op Ter Leede, maar wel één wedstrijd minder in actie kwam. Een echte degradatiekraker dus in Sassenheim. ,,Tegen Ajax zal het een open wedstrijd worden. In de uitwedstrijd in Amsterdam ging het gelijk op, maar maakte Ajax in de laatste minuut de winnende treffer. Het zal zeker een lastig potje worden, maar als wij zo spelen zoals tegen Hoek dan heb ik er zeker vertrouwen in dat wij de drie punten pakken en steeds meer richting een veilige plek gaan”, besloot Steemers zijn verhaal.”