Competitie-indelingen seizoen 2017/’18 BEKEND

Het seizoen 2017/’18 is afgelopen zaterdag formeel van start gegaan en traditioneel worden dan als eerste de indelingen voor dit nieuwe seizoen bekendgemaakt. Voor de KNVB staat bij de indelingen van de competities een sportieve en spannende competitieopzet voorop. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen.

Sinds enkele seizoenen wordt er bij de competitie-indeling naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities voor verenigingen, met name aan de districtsgrenzen, op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden.

Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat echter niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen. Helaas valt daar niet altijd aan te ontkomen.

Landelijke indelingen: http://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/28856/competitie-indelingen-201718-bekend

Voor de jeugd: http://pupillen.voetbal.nl/home