Corona besmetting Ter Leede speler

Een speler van de “overige senioren” heeft een coronatest gehad en de uitslag was positief. Deze speler is afgelopen zaterdag op de club geweest en heeft, na zijn wedstrijd, ook een tijdje in de kantine gezeten. Zijn teamgenoten en anderen die daar gedurende wat langere tijd bij hem in de buurt geweest zijn, zijn ingelicht en moeten tot midden volgende week in quarantaine.

Voor anderen die minder en/of korter in zijn nabijheid geweest zijn hebben wij een brief van de GGD ontvangen. Lees deze brief goed en houdt u aan de regels en aanwijzingen die in de brief verwoord zijn.

Uiteraard wensen we de betreffende speler en zijn teamgenoten veel sterkte de komende dagen en laten we hopen dat het bij deze ene besmetting blijft.

Kees de Lange, voorzitter

Brief GGD:

Beste meneer, mevrouw,

 U krijgt deze informatie omdat u mogelijk contact heeft gehad met een COVID-19 patiënt. U moet uw gezondheid extra goed in de gaten houden omdat u nog ziek kunt worden tot en met 14 dagen na het laatste contact met deze persoon. U kunt klachten krijgen die passen bij COVID-19, zoals:

 

 • Verkoudheidsklachten; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
 • (licht) hoesten
 • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
 • kortademigheid/benauwdheid
 • verhoging óf koorts vanaf 38 graden

 We vragen u om met het volgende rekening te houden tot en met 14 dagen na het laatste contactmoment met deze persoon:

 Hygiëne

 • Was regelmatig uw handen met water en zeep. Doe dit altijd:

o na hoesten en niezen

o.nadat u op het toilet bent geweest

o.na het schoonmaken en opruimen

o.voor het (bereiden van) eten

 • Gebruik voor het hoesten een papieren zakdoek. Heeft u geen papieren zakdoek bij de hand? Hoest dan in de plooi van uw elleboog.
 • Gebruik een zakdoek maar 1 keer en gooi de zakdoek na gebruik weg. Was daarna uw handen.

 Afstand en social distancing

 • Vermijd drukte.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.

 Krijgt u klachten?

 Belangrijk: let op of u klachten krijgt.  Als u klachten krijgt, mag u niet naar buiten. Neem dan per telefoon contact op met de huisarts of GGD. Als dat nodig is, wordt u getest op COVID-19. Blijf thuis en vermeid contact met anderen, totdat de testuitslag bekend is.

 • De meest voorkomende klachten die passen bij COVID-19 zijn: verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), (licht) hoesten, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping), kortademigheid/benauwdheid, verhoging óf koorts vanaf 38 graden. Indien u deze klachten krijgt, maar ook bij andere klachten, bel dan de huisarts of GGD.
 • Bij een vermoeden van koorts meet dan uw temperatuur (rectaal of via het oor); koorts is een temperatuur van 38,0 graden of hoger.

 Bent u ernstig ziek of heeft u medische hulp nodig? Ga niet naar de huisarts of het ziekenhuis, maar bel direct de huisarts.

 Als u geen klachten krijgt binnen 14 dagen na het laatste contact met de patiënt, dan gelden de algemene adviezen die op dat moment gelden in Nederland rondom COVID-19. Zie Rijksoverheid.nl.

 Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de GGD Hollands Midden op telefoonnummer 088-3084141, of via email bco-corona@ggdhm.nl. Vermeld daarbij het HPZ-nummer uit het onderwerp van dit bericht. Kijk voor meer informatie ook op Coronavirus COVID-19 op Rijksoverheid.nl.

 Met vriendelijke groet,

 Willem Reiger

Team infectieziektebestrijding

GGD Hollands Midden

Bezoekadres: Parmentierweg 49, 2316 ZV Leiden

Postadres: Postbus 121, 2300 AC Leiden