Corona crisis: bericht van de voorzitter.

Beste Ter Leede vrienden en vriendinnen,

Het Corona virus slaat over de hele wereld genadeloos toe en ook wij in Nederland worden harder en harder geraakt. Amper een week geleden hadden we binnen het bestuur nog een discussie over welke maatregelen we moesten treffen tot 31 maart. Nu, zeven dagen later, ligt alles in Nederland vrijwel stil tot 6 april en is iedereen ervan doordrongen dat het langer zal gaan duren en dat de maatregelen in Nederland eerder meer zullen worden dan minder. De sport over de hele wereld ligt stil, dus ook bij onze vereniging. Het begint erop te lijken dat we sportjaar 2020 gewoon over kunnen slaan. Maar hoe dit uiteindelijk af zal lopen weet niemand. Ik ben er zelf absoluut van overtuigd dat er weer een moment komt waarop we op zaterdag weer een volle kantine hebben en velden waarop weer volop en enthousiast gevoetbald wordt, echter ook ik heb geen enkel idee wanneer dat zal zijn.

Ook voor ons zijn de gevolgen groot, naast het sportieve, heeft deze crisis ook andere gevolgen. Onze inkomsten staan volledig stil en de kosten gaan gewoon door. Buiten de gewone wekelijkse kantine inkomsten, missen we ook extra inkomsten uit de nu al geannuleerde activiteiten zoals het feest van de senioren “De Derde Helft”, het schoolvoetbaltoernooi en het mooie internationale toernooi “Easter Open”. Heel erg jammer dat dit nu al niet meer door kan gaan. Ook het doorgaan van een aantal evenementen van onze stichting zijn zeer onzeker of ze zijn al geannuleerd. Een van de mooiste en grootste evenementen, de veiling op 17 april, zal niet door kunnen gaan als de situatie in Nederland niet heel snel verbetert.  Er wordt nu wel gekeken of de veiling later in dit jaar georganiseerd kan worden.

Het bestuur van de vereniging, de verschillende commissies en het bestuur van de stichting proberen gezamenlijk alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden en de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Ook wij roepen u op om de maatregelen van de overheid zo goed mogelijk op te volgen. Vooral in het belang van uw eigen gezondheid, maar ook in het algemeen belang.

Ik wens u komende weken heel veel sterkte en ik hoop u zo snel mogelijk, in goede gezondheid, weer op een mooie zaterdag in persoon te kunnen ontmoeten.

Kees de Lange, voorzitter.