Corona maatregelen a.s. zaterdag

De enkele weken geleden afgekondigde corona maatregelen zijn nog steeds ongewijzigd van kracht. De aanvullende maatregelen die vanavond afgekondigd gaan worden lijken morgen om 19.00 in te gaan. Mochten er maatregelen afgekondigd worden die eerder ingaan en ons als vereniging raken zullen we deze morgen ook uit moeten voeren. We gaan nu nog uit van de maatregelen zoals ze nu bekend zijn en dus morgen nog gelden. Dus ook de veelbesproken en bekende controle van de QR-code. Waar we morgen naar alle waarschijnlijkheid al wel mee te maken krijgen is de sluitingstijd van de horeca. Dat zou dan betekenen dat we de kantine om 19.00 uur moeten sluiten!

Omdat we zaterdag weer een drukke dag verwachten met veel thuiswedstrijden, waaronder wedstrijden van heren en vrouwen 1, gaan we weer nadrukkelijk controleren op de QR-code. Een geldige code is noodzakelijk voor bezoek aan de kantine en voor de kleedkamers en voor iedereen van 18 jaar en ouder. De controle wordt morgen weer gedaan door een ingehuurde professionele beveiliger!

Even de maatregelen voor morgen op een rijtje:

We gaan de hele kantine beschouwen als een horecagelegenheid.

  • We maken geen onderscheid tussen een horeca gedeelte en een gedeelte voor alleen afhalen. Dat zou alles uitermate verwarrend en onoverzichtelijk maken
  • De handhaving en uitvoering van de regels gaan we NIET neerleggen bij onze vrijwilligers
  • Aankomende zaterdag is er een professionele beveiliger ingehuurd die de handhaving en controle van de regels op zich neemt.
  • Bij binnenkomst (of heel kort daarna) van de kantine wordt u gecontroleerd op QR-code. Bij “groen licht” wordt u toegelaten tot de kantine en / of kleedkamer.
  • Ook krijgt u een polsbandje, waarmee u gedurende de dag in- en uit kan lopen. Dit voorkomt dat u steeds opnieuw gecontroleerd moet worden.
  • Vrijwilligers in functie kunnen een controle polsbandje afhalen in de jeugdbestuurskamer.

Afgelopen weken is alles, dankzij de medewerking van iedereen, heel goed en soepel verlopen. Ook de beveiliger van dienst vulde zijn rol leuk en goed in. We hebben gevraagd of hij nu ook weer kan komen.

We hopen en rekenen weer op uw medewerking en laten we er zaterdag vooral een leuke en mooie dag van maken.

Namens het bestuur,

Kees de Lange