Corona maatregelen bij Ter Leede

De maatregelen die dinsdag werden afgekondigd, opgeteld bij de twee weken afgekondigde maatregelen, brengen ons weer (bijna) terug bij af. Het is net geen volledige lockdown, maar het scheelt niet veel. Het totaalpakket van de nu geldende maatregelen moet ook vertaald worden naar wat er nog mag en wat er niet meer mag. Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn en op sommige punten is verduidelijking nodig.  Hieronder wordt alles zoveel mogelijk beantwoord en duidelijkheid te geven.

Het algemene standpunt is dat op dit moment is de grenzen niet worden opgezocht maar dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dit houdt in meewerken aan de gedachte die achter de maatregelen zit, namelijk het zoveel mogelijk voorkomen van reisbewegingen en het voorkomen van (sociale-)contacten. Hiermee leveren we als club een bijdrage aan de bestrijding van het coronavirus en dragen we ook bij aan het zo snel als mogelijk weer normaal kunnen leven.

Wat betekent dit voor de club? De maatregelen zijn gisteren afgekondigd voor een periode van vier weken, met een tussentijdse evaluatie over twee weken. De vertaling van de maatregelen voor de club zijn in ieder geval vanaf nu twee weken geldig en afhankelijk van de uitkomst van de evaluatie, worden ze mogelijk bijgesteld.

Vanaf heden gelden voor in ieder geval de komende twee weken bij ons de volgende extra maatregelen:

  • De kantine blijft gesloten.
  • Ook andere ruimten zoals bestuurskamer, vrouwencommissiekamer, jeugdhonk en jeugdbestuurskamer blijven gesloten.
  • Alle kleedkamers blijven gesloten. Bij de training zijn kleedkamer 13-14 open voor het toilet.
  • Spelers tot de leeftijd van 18 jaar mogen trainen en spelen. Alleen onderlinge wedstrijden zijn toegestaan en die moeten worden gemeld bij het wedstrijdsecretariaat (ws@terleede.nl) i.v.m. bezetting van de velden. Wedstrijden tegen clubs uit de regio zijn niet toegestaan.
  • Bij trainingen en (onderlinge) wedstrijden mag er geen publiek aanwezig zijn, uitzondering zijn de begeleiders en trainers. De spelers lopen dus zelf naar het trainingsveld waar wordt gespeeld.
  • Er wordt niet meer getraind en/of gespeeld door spelers van 18 jaar en ouder. Ook niet in de formeel toegestane groepjes van vier personen met 1,5 meter afstand.
  • Bij onderlinge wedstrijden is een van de begeleiders/trainers scheidsrechter. Er worden geen scheidsrechters door de club geregeld.
  • In totaal 3 begeleiders ( dit kan zijn een trainer, vlagger of teambegeleider) bij de bovenbouw en onderbouw teams.
  • Bij de trainingen voor de allerjongste jeugd op zaterdagochtend of woensdagmiddag, de ukken en euroleague, mogen ouders beperkt aanwezig zijn, maximaal een ouder per kind, voor de zorg van en over de kinderen. Dit kan niet aan de trainers overgelaten worden.

Ik begrijp volledig de impact van deze maatregelen, maar ik kan het niet minder vervelend maken.

Kees de Lange