Corona richtlijnen binnen de jeugdteams

Beste ouders,

De afgelopen weken constateren wij dat diverse spelers vaker positief worden getest op Corona zowel thuis als op school. Hierdoor komt het voor dat groepen – zoals klas- of teamgenoten- in quarantaine zijn.   Een positief geteste speler of in quarantaine kan een gevolg hebben voor het kunnen deelnemen aan trainingen of wedstrijden.

Vanaf vandaag geldt wanneer een huisgenoot besmet is dan gaat die in isolatie. Alle andere gevaccineerde en ongevaccineerde huisgenoten moeten in quarantaine. Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar informatie vanuit de Rijksoverheid.

Vanuit Ter Leede onderhouden wij contact met de GGD om zo een eenduidig beleid te voeren over hoe te handelen in welke specifieke situatie.   Hiermee hopen wij duidelijkheid te geven aan de spelers maar zeker ook richting, u, als ouders.  Vanwege het oplopende aantal besmettingen willen wij de richtlijnen delen.

Allereerst is het verzoek om via de trainer of begeleider aan te geven wanneer uw zoon of dochter een positieve test heeft gehad. Hiermee kan vanuit Ter Leede zo snel mogelijk actie worden ondernomen en wordt uiteraard privacy van de desbetreffende speler in acht genomen.

De spelers die positief zijn getest mogen per definitie niet deelnemen aan training of wedstrijden en is het advies om het geldende GGD beleid te volgen. Een groep moet in quarantaine als meerdere positief geteste spelers hebben meegetraind of gespeeld op de zaterdag.  Hierbij wordt geteld vanaf het laatste moment van contact met de groep, dus bijvoorbeeld tijdens een doordeweekse training.

  • Op de 5e dag– na het laatste contact met een positief geteste speler – van quarantaine adviseert de GGD om uw kind preventief te laten testen middels een PCR test.  Als de uitkomst van deze test negatief is dan kan weer worden deelgenomen aan de training of wedstrijden.   Het verzoek is om dit met de trainer of begeleider te delen.
  • Als er geen test wordt gedaan dan kan na 10 dagen– bij geen klachten- weer worden deelgenomen aan de training of wedstrijden. Het verzoek is om dit met de trainer of begeleider te delen.

Het gevolg kan zijn dat een wedstrijd niet gespeeld kan worden omdat er te weinig spelers zijn of dat een heel team in quarantaine zit.  Vanuit Ter Leede zullen wij dan de KNVB/ tegenstander informeren. In overleg met de tegenstanders en de KNVB zullen wij streven om de wedstrijden op een later moment alsnog te laten spelen.

De bovenstaande handelswijze zullen wij naar de toekomst blijven hanteren en hopen op uw begrip.

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie Ter Leede

Martin Nuninga