De column van Don Leo; ‘De twaalfde man!’

De column van Don Leo; ‘De twaalfde man!’

Het hele seizoen staan ze langs de kant hun cluppie aan te moedigen. Zelden slaan ze een wedstrijd over. Thuis is het een zekerheidje dat ze er staan, uit gaan ze met de bus of eigen vervoer, ook als het ver weg is. De supporter, door dik en dun, bij vreugde en verdriet, bij goed en minder goed spel, bij winst, gelijk of verlies, bij zon en bij regen, hij wil naar het 1e team van zijn cluppie komen kijken.

Nee, Ter Leede heeft geen legioen zoals Feyenoord of een grote aanhang zoals Ajax. Nee, het is een kleine groep, de ene week wat groter dan de andere week. Maar de intensie is hetzelfde, ze steunen het elftal, ze praten erover, ze zeuren erover, ze weten het soms beter, ze zouden het soms anders doen, maar… bovenal zijn ze supporter en scharen ze zich achter het team.

Zaterdag kan de beloning er zijn als Ter Leede 1 het kampioenschap behaald. Dan maken ze een vreugdendansje op het terras, langs het veld of op de tribune. Ze vallen elkaar dan in de armen en geven elkaar een schouderklopje. WE ZIJN KAMPIOEN… wordt er uit volle borst geschreeuwd. De spelers en trainers worden toegezongen. Er wordt luidkeels geroepen; ‘TER LEEDE VOORWAARTS!’

Maar… er moet eerst nog gespeeld worden! Een oproep aan de spelers, trainers en begeleiders van het 1e elftal; denk zaterdag aan de twaalfde man! Natuurlijk zijn jullie tot op het bot gemotiveerd voor deze wedstrijd. Maar weet dat er een heel seizoen aan deze wedstrijd is voorafgegaan. Een seizoen waarbij die trouwe supporter langs de kant heeft gestaan om jullie aan te moedigen en te steunen bij voor en tegenspoed. Niet alleen jullie verdienen dit kampioenschap maar ook de trouwe supporters.

Denk bij het betreden van het veld dat de tegenstander 11 man heeft opgesteld en dat jullie er twaalf hebben! De hele wedstrijd met een man meer dat moet toch het verschil maken. En maak je geen zorgen de twaalfde man is op en top voorbereid, heeft de nacht ervoor misschien wat slecht geslapen, maar bulkt van het zelfvertrouwen, motivatie, inzet, passie en clubliefde! Dus jullie staan er niet alleen voor, de twaalfde man zal zich laten horen zaterdag: ‘VOORWAARTS TER LEEDE!’

Ps. Om 8.30 uur speelt Ter Leede JO12 een kampioenswedstrijd tegen FC Oegstgeest JO12 op veld 2, die kunnen ook een extra steuntje in de rug gebruiken!

Leo Verbeek (Talentbegeleiding en -coaching)

Reacties kun je sturen naar leoverbeek@terleede.nl