De column van Don Leo; ‘Dromen van de Champions League Finale’

De column van Don Leo; ‘Dromen van de Champions League Finale’

Ja, hij komt al dichterbij zaterdag 1 juni is de Champions League Finale. De kans is groot dat Ajax en Barcelona elkaar daar gaan treffen. Maar… eerst moeten de returns nog gespeeld worden en er zijn al genoeg verrassingen geweest dit seizoen, dat clubs die zich al een ronde verder waanden (Real Madrid) in de return de deksel op de neus kregen.

Dromen van de Champions League Finale, dat is toch wat veel kinderen doen. Dat zij in de finale staan en na afloop de ‘cup met de grote oren’ mogen vasthouden. Wekelijks proberen ze een stap in die richting te zetten middels trainingen, wedstrijden en pleintjesvoetbal. De één is de Matthijs De Ligt of Virgil van Dijk, de ander Frenkie de Jong of Donny van de Beek en heel veel spelertjes zijn Messi.

We hebben ze allemaal deze week in de Champions League wedstrijden aan de gang gezien. Het was smullen voor de voetballiefhebbers. Vooral het eerste half uur van Ajax waarbij Tottenham van het kastje naar de muur gestuurd werd door het razendsnel combinerende Ajax. Tikkie takkie voetbal van het hoogste niveau, jammer dat ze het verschil niet in doelpunten hebben kunnen uitdrukken. En woensdag was het de bij vlagen onnavolgbare en ongrijpbare Messi, die weer eens liet zien dat hij op dit moment toch echt wel de beste speler ter wereld is. Hij passeert tegenstanders als of er pilonnetjes op het veld staan. Hij trapt met een precisie van een wiskundige, als of hij van te voren exact berekend heeft hoe en met welke snelheid en richting hij de bal moet trappen om dit vervolgens ook zo te doen dat de bal onhoudbaar in de bovenhoek belandt.

Het zou een droomfinale zijn Ajax tegen Barcelona waarbij alle spelertjes van Ter Leede voor de buis gekluisterd zitten en vol bewondering kijken hoe hun helden de wedstrijd spelen. Ik voorspel je dat na die wedstrijd de volgende dag op veldjes en pleintjes de finalewedstrijd herhaald wordt en ieder spelertje in de huid kruipt van zijn of haar idool. Ook zij proberen dan de niet te passeren keeper te zijn of de robuuste verdediger of de rustgevende spelverdeler of… de onnavolgbare aanvaller. En in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juni dromen al deze spelertjes over hun finale wedstrijd.

We hopen dat deze spelertjes via Ter Leede hun dromen waar kunnen gaan maken!

Leo Verbeek (Talentbegeleiding en -coaching)

Reacties kun je sturen naar leoverbeek@terleede.nl