De column van Don Leo; ‘Wat een accommodatie!’

De column van Don Leo; ‘Wat een accommodatie!’

Als ik weer naar Ter Leede ga en ik mijn fiets neerzet en daarna via de kleedkameringang en via de kantine naar de jeugdkamer loop merk ik niks bijzonders op. Zo ook niet als ik vervolgens naar de velden ga om wedstrijden te bekijken. Wat ik zie is allemaal vertrouwd en wordt als gewoon beschouwd. Maar is dit wel zo vanzelfsprekend?

Als ik nog eens mijn rondje over de Ter Leede accommodatie voor ogen haal en meer ga letten op waar ik allemaal langs loop dan besef ik me dat Ter Leede zich gelukkig mag prijzen met deze accommodatie. Zonder te overdrijven is het een pareltje in de Bollenstreek. Maar wat is er dan zo bijzonder of goed aan de accommodatie? Een kleine opsomming;

Alles staat keurig in de verf, het hang- en sluitwerk van alle deuren is in orde, de kleedkamers zien er strak en netjes uit, overal kledingshaakjes, een vuilnisbak voor de afval, schone douches. De toiletruimtes zien er fris en netjes uit. De scheidsrechterkleedkamers met strak de vlaggetjes op een rijtje aan de muur. De kantine met een mooi en heel interieur, met een mega televisiescherm en ook nog eens een aantal kleinere aan de wand en een prachtige geluidsinstallatie waar sfeervolle muziek uit komt. Een bar en een keuken die er hygiënisch, ordelijke en verzorgt uit zien en waar gastvrij en behulpzaam kantinepersoneel werkzaam is. Een volledig vernieuwde jeugdkamer dat als een uitnodigend visitekaartje kan dienen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dan buiten, met de velden waarop de goals allemaal van hele netten voorzien zijn, de cornervlaggen rustig in de wind wapperen. De grasvelden die er fantastisch bij liggen voorzien van wit gekrijte lijnen. De hoge vangnetten die keurig overeind staan en voorzien zijn van strakke netten zonder gaten. Langs de slootkant een stok om eventueel ballen mee uit de sloot te kunnen vissen. Het Jaap Schaap hok dat er prima verzorgd bij staat. Het hoofdveld met een strakke afrastering voorzien van kleurrijke reclameborden. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dit allemaal is niet zo vanzelfsprekend. We mogen trots zijn op onze accommodatie en daarmee ook trots zijn op het accommodatieteam, met al zijn vrijwilligers, die wekelijks en het hele jaar door er voor zorgt dat wij op trainingsavonden en op zaterdag op een optimaal onderhouden complex kunnen omkleden, voetballen, douchen en verblijven.

Als je de eerst volgende keer naar Ter Leede gaat, kijk dan eens wat meer om je heen om met eigen ogen te zien dat de Ter Leede accommodatie inderdaad een pareltje in de Bollenstreek is. Dus hulde en dank aan ons accommodatieteam!

Fijne feestdagen en alvast een gezond en sportief 2019 gewenst!

Leo Verbeek (Talentbegeleiding en -coaching)

Reacties kun je sturen naar leoverbeek@terleede.nl