Ter Leede JO9-1 – ARC JO9-1 De krachtmeting leek op een gelijkspel af te Stevenen

Deze zaterdag stond de tweede speelronde in de beker op het programma. In de vorige ronde was Racing Club Leiderdorp (RCL) de tegenstander. Deze keer kwam de Alphense Racing Club (ARC) op bezoek op Sportpark de Roodemolen. Dit racing team had een vliegende start. Binnen 3 minuten vonden de bezoekers tweemaal het net, 0-2. Pas na 7 minuten wist Ter Leede de achterstand te verkleinen. Floris schoot raak uit de corner. Een minuut later scoorde zijn maatje de gelijkmaker door de afvallende bal in het doel te knallen, 2-2. Na de eerste time out waren het de keepers die het spel naar zich toe trokken. Ter Leede keeper Thymen hoefde pas te buigen na een verkeerde terugspeelbal terwijl de Alphense keeper Milan na een aantal zeer spectaculaire reddingen het zoveelste schot dan toch eindelijk moest doorlaten. Ruststand 3-3.

In de tweede helft debuteerde de Feyenoord huurling Youssef in de Alphense aanval. Ter Leede verdediger Tijs had zijn handen vol aan deze behendige dribbelaar. Aan de andere kant keeg spits Chrisayro enkele kansjes om Ter Leede dan eindelijk eens op voorsprong te zetten. Maar wat hij ook probeerde alle ballen waren een prooi van de keeper. Dan opeens een doelpunt uit het niets. De voorzet van Thymen rolde pardoes over de doellijn. Onder luid protest van coach Rob Jonkers werd het doelpunt door de spelbegeleider toegekend. De eerste voorsprong voor de rood gele na 29 minuten voetbal. De 4-3 voorsprong werd gekoesterd en na de time-out werd geprobeerd deze vast te houden door een extra slot op de deur in de persoon van Sam. Hij moest de behendige linkerspits van ARC, Ravi, afstoppen. Dat ging goed totdat de spelbegeleider terecht de vrije trap toekende aan Ravi. Verlost van zijn kwelgeest sloeg hij toe en bracht 8 minuten voor tijd de wedstrijd weer in evenwicht, 4-4. De krachtmeting leek op een gelijkspel af te Stevenen. Ter Leede was gewoon niet in staat om de Alphense keeper te verschalken. Maar toen opeens uit het niets een voorsprong door een individuele actie van Mats. Hij speelde een zeer ongelukkige wedstrijd maar nu was de kapbeweging fenomenaal. Zijn schot verdween hoog in de verre hoek, 5-4. In de resterende tijd kwam deze tweede voorsprong van Ter Leede niet meer in gevaar. Eindstand 5-4.

Ondanks een miserabele start vocht Ter Leede zich terug in de wedstrijd. Het goede spel van de Racing Club uit Alphen was de reden dat de trainersstaf van Ter Leede zal worden uitgebreid met een heuse keeperstrainer. Oud Ter Leede doelman Arnold van Zandbergen zal voor het komende seizoen de jongens de beginselen van het keepersvak bijbrengen. Wij wensen Arnold veel plezier en succes.