De nieuwe voorzitter Stichting Topvoetbal Ter Leede

Ed Zuidhoek 58 jaar, getrouwd met Monique en samen hebben we twee zoons! Inmiddels na 36 jaar ben ik een Sassemmer, oorspronkelijk kom ik uit Noordwijk!

Samen met mijn schoonzus runnen we Juwelier Wagenmakers in Sassenheim dus voor veel mensen in het dorp ben ik geen onbekende!

Voor de mensen binnen Ter Leede ben ik al lang geen onbekende meer, sinds ongeveer 23 jaar geef ik keeperstraining ooit begonnen bij de jeugd, omdat mijn zoon ging voetballen. Daarna door gegroeid en uiteindelijk de laatste 12-13 jaar de  keepers van de A selectie! Maar eerlijk gezegd ik ben de tel een beetje kwijt geraakt omdat het nog veel te leuk is!

Wat betreft mijn voetbal achtergrond ben ik op jonge leeftijd gedebuteerd in het eerste elftal van S.J.C. om van daaruit een uitstapje te maken naar de toen nog hoofdklasser R.C.H. uit Heemstede.

Daarna ben ik mijn doel gaan richten op het zaalvoetbal en heb met ZVV Bax uit Voorhout alle prijzen mogen winnen waar je als voetballer mee bezig bent!

Terug naar Ter Leede, een aantal maanden geleden zijn de voorbereidingen begonnen om het goede werk wat is verricht door mijn voorganger Peter Scheltus, over te nemen. Hij wilde na negen intensieve jaren graag het stokje overdragen.

Er kwam een einde aan mijn keeperstrainerschap omdat helaas mijn knie al een aantal jaren aan vervanging toe is. Dus daar waar het enen deurtje dicht gaat,  gaat weer een ander deurtje open. En dus was één en één twee omdat ik als clubman altijd geroepen heb, als ik stop op het veld, stap ik de bestuurskamer in!

Altijd lastig is het, als je op een rijdende trein moet springen die het de afgelopen jaren goed heeft gedaan. Als we kijken naar de resultaten van de selectie de afgelopen jaren dan moeten we daar trots op zijn en mijn doel is om dat in elk geval te evenaren maar het liefst te verbeteren, maar niet tegen elke prijs.

Ter Leede is een familie club met een vaste achterban waar we trots op zijn, met zijn allen streven we er naar om het hoogst mogelijke zonder “gekke” sprongen te maken!

De concurrentie in de regio is groot zoals we allemaal weten,  dus moet wij het slim spelen!

Ik zal als clubman streven naar synergie tussen de vereniging en de Stichting Top Voetbal Ter Leede. Waarbij ik het belangrijk vind dat onze eigen jeugd ziet dat er kansen zijn om door te breken in de A selectie. Voorwaarde daarvoor is dan wel,  dat men bereid moet zijn in zichzelf te investeren! De randvoorwaarden worden door ons geregeld! Het talent moet zich zelf door ontwikkelen door te investeren via aangeboden trainingen en veel wedstrijden spelen op het hoogst mogelijk niveau wat bij hem past! Natuurlijk onder begeleiding van prima trainers zoals Henk Wisman die als geen ander jonge talenten beter maakt!

Op bestuurlijk niveau liggen er mooie uitdagingen die ik na een periode van inventariseren zal trachten te stroomlijnen en de trein op een nog soepelere manier wil laten lopen.

Mijn motto, afspraak = doen, zal een veel gehoord item worden…

Ik ga niet zeggen ik ga dit veranderen of dat veranderen maar ik ga het wel anders doen, het gaat er niet om dat nieuwe bezems schoon vegen maar de kunst is die bezems anders te laten vegen!  Maar alles zal onder mijn voorzitterschap gebeuren met respect naar een ieder in elke geleding!

Kortom voorzitterschap van de Stichting Top Voetbal Ter Leede is geen vrijblijvende taak maar een missie! Een missie die ik graag op pak maar waar ik veel mensen bij nodig heb om voor elkaar te krijgen dat Ter Leede kan blijven groeien naar het niveau waar ze heen wil!