De pen is in handen van Arjan Timmers

Allereerst Joey bedankt voor het doorgeven van de pen! En wat superfijn dat jij je het komende seizoen gaat inzetten om die jonge gasten te gaan begeleiden die de stap vanuit de O19 naar de Herenselectie gaan maken. Misschien wel het laatst ontbrekende puzzelstukje dat ontbrak tussen de jeugd en de Herenselectie. Ik denk dat het een ieder binnen de club trots maakt om steeds meer “eigen” jongens te zien die vanuit de jeugd de stap naar de herenselectie maken, met het uiteindelijke doel: het vlaggenschip Ter Leede 1 halen! Sommige van onze eigen jeugdspelers kijken soms eventjes ergens buiten het rood-geel in de keuken en nemen weer wat extra voetbalbagage mee in hun voetbaltas als ze terugkeren in het rood-geel. Hou deze contacten warm!

Voor mij begon het avontuur bij Ter Leede nu inmiddels een jaar of 21 geleden. Ik maakte van Foreholte de overstap naar Ter Leede, voetballend gezien werd dit voor mij misschien niet het allergrootste succes, maar direct bij binnenkomst werd ik ook actief als vrijwilliger en gaf training aan de D3 en D4 van Ter Leede. Onder Sjaak Laarman maakte ik vervolgens de stap naar assistent-trainer en grensrechter van de D1 om in het seizoen 2004-2005 voor het eerst op eigen voeten te staan als hoofdtrainer van de F-selectie. Een fantastisch seizoen, naast Joey, speelden Melvin van Stijn, Bert Koomen, Toon Zwetsloot, Dani Hoogkamer, Rajko Acimovic, Robin Wijdh, Phoowan Bosveld en Rens van Luxemburg in de F1. Waar we onze eerste wedstrijden speelden in de 4e klasse, eindigden we het einde van dat seizoen in de middenmoot van de 1e klasse. Deze prestatie konden we niet brengen zonder al het plezier dat het met zich meebracht en ik denk zelfs dat het plezier de boventoon vormde… Wedstrijdje Ajax bezoeken met z’n allen, bowlen, zaalvoetballen, Lineaushof, BBQ-en en heel veel toernooien spelen. Als er een aantal weken geen extra activiteit was werden de ouders al zenuwachtig! Alle seizoenen die volgden kennen ontzettend veel mooie en waardevolle verhalen en hele gave herinneringen. En het leuke is dat alle spelers, speelsters en de ouders het allemaal precies voor de geest weten te halen als we weer oude herinneringen ophalen.

Trots dat de organisatie en deelname aan het Easter Open in 2007 een jaarlijks terugkerend evenement voor onze jongste jeugd is geworden, het Easter Open West met vele buitenlandse clubs is vanuit onze deelname aan het Easter Open in het Zuiden van het het land ontstaan en kent inmiddels al een aantal succesvolle edities op ons eigen mooie sportpark. Het doet pijn dat door de Corona het afgelopen jaar, maar ook dit jaar, er geen Easter Open kan plaatsvinden. Dit fenomeen zal gemist worden in vele gezinnen. Zelf heb ik als trainer van de F1 in het seizoen 2011-2012 het Easter Open toernooi mogen winnen, wat een fantastische belevenis is dat zeg en een ultieme bekroning op een supergaaf weekend! Ik heb ook de eer gehad een aantal jaren de VoetbalVakantieWeek te mogen organiseren, op z’n top zelfs met 197 kinderen naar Duinrell toe! Maar vooral trots op dat heel veel spelers en speelsters die ik heb mogen trainen, nu nog steeds op welk niveau dan ook voetballen en plezier in het voetbalspelletje beleven!

Na 10 seizoenen op de jongste jeugd (F & E pupillen), met inmiddels het TC3-diploma op zak, maakte ik in het seizoen 2013-2014 de stap naar de C-junioren. Een heel nieuw avontuur begon. Mijzelf verder ontwikkelen en uitdagen als trainer, maar vooral nog steeds ieder seizoen ervoor zorgen dat plezier en prestatie samengingen. Het kampioenseizoen met JO15-1 in 2016-2017 is misschien wel één de van sportiefste hoogtepunten geweest. De seizoenen erna handhaafden we ons met heel leuk en attractief voetbal en met een hele gezonde spelopvatting in de hoofdklasse.

In al die jaren trainerschap maakte het mij niet uit of je nu een jongetje of een meisje was. De mogelijkheid voor het gemengde voetbal was misschien wel één van mijn paradepaardjes. Als jij laat zien dat je talent hebt om op hoog niveau te kunnen voetballen en laat zien er ook heel veel plezier in te hebben, moet je die uitdaging krijgen en aan kunnen gaan. Toen Ronald van Gool mij tijdens het seizoen 2018-2019 benaderde om eens na te denken over een rol als trainer bij de vrouwenselectie van Ter Leede hoefde ik hier niet lang over na te denken. Neem je enthousiasme, gezonde spelopvatting en je organisatietalent zoals je die in de Ter Leede jeugd hebt toegepast, mee naar de Vrouwenselectie voegde Ronald er nog aan toe. Zo gezegd zo gedaan. Een volgend avontuur binnen Ter Leede was voor mij geboren. Als onderdeel van de technische staf van de vrouwenselectie en op wedstrijddagen de eindverantwoordelijke voor Ter Leede Vrouwen 2. Zorgen voor een nog betere verbinding tussen de meiden in de jeugd van Ter Leede en de vrouwenselectie. Het “jonge talent” vanuit Ter Leede Vrouwen 2 begeleiden en klaarstomen om uiteindelijk de stap naar ons vrouwenvlaggenschip Ter Leede Vrouwen 1, dat uitkomt op het hoogste vrouwen amateurniveau in Nederland, te kunnen maken. Nu twee seizoenen verder, kan ik concluderen dat we mooie stappen hebben gemaakt en diverse meiden vanuit de jeugd de stap naar de vrouwenselectie hebben gemaakt. Naast onze eigen jeugd houden we uiteraard de Duin- en Bollenstreek goed in de gaten om speelsters die toe zijn aan een nieuwe uitdaging de mogelijkheid te bieden deze bij Ter Leede te vinden.

Het vrouwenvoetbal neemt binnen Ter Leede een hele belangrijke plaats in. Kijk alleen maar naar al die schalen die in de kantine aan de muur pronken. Ik ben er trots op onderdeel uit te mogen maken van deze tak binnen onze club. Over enkele weken hoop ik zelf mijn eindexamen voor mijn UEFA-B diploma succesvol af te ronden. Een diploma waarmee het mogelijk is uiteindelijk de stap naar Ter Leede Vrouwen 1 te kunnen maken als hoofdtrainer zijnde. Een ambitie die ik zeker voor ogen heb, maar vooralsnog met ontzettend veel energie en passie voor het voetbalspelletje de meiden van de vrouwenselectie uitdagen om nog beter te worden. Je bent immers nooit te oud om te leren.

Wie ook zeker niet te oud zijn om te leren zijn de Ukken onder leiding van Jaap en Lien. Ik moet deze fantastische groep toch even benoemen en promoten omdat ik (nu Zoë de leeftijd voor het ukkenvoetbal heeft bereikt) wekelijks op zaterdagochtend van 09.30-10.15 uur Jaap en Lien mag ondersteunen als ukkentrainer om de Ukken heel veel plezier in het leuke voetbalspel te laten beleven en de ukken spelenderwijs te laten wennen de baas te worden over de bal.

Ik geef de pen graag door aan Steffi Perfors. Op jonge leeftijd is ze begonnen bij de ukken van Ter Leede en afgelopen seizoen heeft ze haar debuut gemaakt in Ter Leede Vrouwen 1. Daarnaast is Steffi de uitdaging binnen onze vereniging aangegaan als Technisch Coördinator voor de meisjes. Het meisjesvoetbal is enorm groeiende, wat kunnen we de komende seizoenen voor moois gaan verwachten?