De pen is in handen van Bob van Aken

Mijn zoon Benjamin wilde gaan voetballen. Zijn keus was Ter Leede omdat zijn vriendjes op deze club zaten. Hij heeft nooit spijt gehad van zijn keuze. Ik, als zijn trouwe supporter ook niet. Benjamin  heeft alle jeugdteams doorlopen met heel veel plezier.

Natuurlijk zijn eerste trainingen bij Jaap Schaap. Ik was blij verrast hoe Jaap met de ukken omging. Hij kende iedereen bij naam en had voor iedereen tijd voor een praatje en een aai over zijn bol. Een en al enthousiasme waardoor veel ukken hierdoor doorgingen met het voetbal. Vervolgens ben ik teamleider geworden van de F12 waar Benjamin zijn eerste wedstrijdjes speelde.  Dit was een groot feest. Vervolgens kreeg Benjamin andere trainer-coaches. Allemaal bevlogen mensen met een groot hart voor voetbal, hun pupillen en Ter Leede.

Arjan Timmers was lange tijd zijn trainer-coach. Iemand die vele pupillen van Ter Leede een onvergetelijke tijd heeft geschonken. Het voetbal was niet alleen belangrijk maar ook aan vele andere zaken werd aandacht besteed. Bijvoorbeeld met het team gaan bowlen, speler van het jaar verkiezing, shirtje regelen met de namen van de kinderen erop en uitjes met het team organiseren. Maar natuurlijk ook het Easter-Open toernooi organiseren samen met Sylvia Vis. Voor de kinderen en ouders een unieke belevenis.

Daarna waren Job de Ridder, Marco Verbree en Emiel Wajer zijn trainers. Zij waren bezig met het aanleren van de techniek en tactiek van het voetbal. Met veel geduld zorgde zij voor een beetje structuur in het voetbalspel van hun team. Terwijl ik mij verbaasde hoe sommige jeugdtrainers van andere clubs met hun pupillen omgingen, zo blij was ik met deze trainers. Nooit hun stem verheffen en altijd op de juiste momenten iets proberen uit te leggen op een rustige manier.

Koen van der Vlugt samen met Steven Hartevelt en Gerrit-Jan Geijsman waren de laatste trainer-coaches van Benjamin bij de jeugd. Zeer bevlogen trainers die zorgde voor nog meer ontwikkeling van hun spelers. Zij hadden een duidelijke visie over het voetbal. Vele spelers hebben zich goed kunnen ontwikkelen onder hun hoede. Dit gecombineerd met openstaan voor kritiek en een dosis humor en aandacht voor zaken naast het voetbal, zorgde ook zij weer voor een mooie tijd.

Natuurlijk ook kennis gemaakt met de ouders van de teamgenoten van Benjamin. Een aantal, ken ik nu al vele jaren zoals Dick van Biezen junior de vader van Stijn. Stijn en Benjamin hebben tijdens hun jeugd altijd samen gespeeld en zaten ook nog eens op dezelfde klas van de middelbare school. Zij spelen nog steeds in hetzelfde team. Hierdoor zijn  Dik en ik echte voetbalmaatjes geworden. Lekker commentaar geven vanaf de kant en praten over voetbal. Natuurlijk ook van de 3e helft genieten samen met andere ouders zoals Redboth Ciggaar en Hans de Kruijs. Erg gezellig allemaal.

Als vrijwilliger heb ik verschillende activiteiten bij de Ter Leede gedaan. Zoals het bemannen van jeugdcommissie kamer op de zaterdag of samen met Peter Bergman en Ronald Vonk invulling geven aan de visie van Ter Leede. Beide heren zaten en zitten nu nog steeds in het bestuur en zijn altijd zeer betrokken bij hun club. Niet makkelijk om deze taak uit te voeren. Een club besturen waar zoveel leden en vrijwilligers zijn en dus ook zoveel ideeën is geen gemakkelijk taak. Ik acht mij totaal ongeschikt om zo’n functie te vervullen. Daarom heb ik grote bewondering voor het bestuur en jeugdbestuur en commissies van Ter Leede!

Ik geef de pen door aan Emiel Wajer, een bekend lid van Ter Leede. Hij was zoals jullie hebben gelezen een jeugdtrainer van Benjamin.

Helaas zijn voetbal-zaterdagen bij Ter Leede voorlopig verleden tijd door de coronacrisis. Ik had niet verwacht dat ik dit zo erg zou missen. Hopelijk zie ik iedereen weer snel op de velden van Ter Leede.

Bob van Aken