De pen is in handen van Christel van Hoewijk

Sarissa bedankt voor het doorgeven van de pen.

Hoe belangrijk alle vrijwilligers zijn voor ons clubbie is bekend. Het een kan namelijk niet zonder het ander.
Persoonlijk kan ik op zaterdag erg vrolijk worden als ik het park oploop wat er weer mooi, netjes en gezellig uit ziet.
Loop ik door de kantine is er al volop bedrijvigheid in een gemoedelijke sfeer. Daarna kom ik door het jeugdhonk waar spelertjes aan de voetbaltafel staan. Dit laatste vind ik leuk echter als het vroeg is.. maar dat komt door mijn ochtendhumeur. Eenmaal binnen zie ik Erika van het wedstrijdsecretariaat, een gastheer/vrouw en mijn scheidsrechters. Hoewel wij het onderling erg gezellig hebben krijgen zij op het veld regelmatig het nodige over zich heen. Ik snap best de emotie maar sommigen realiseren zich niet dat ook de scheidsrechters daar als vrijwilliger staan.  Het zijn net mensen ook zij maken fouten. In de loop van de dag zie ik alle trainers/begeleiders druk in de weer om alles rondom hun wedstrijd goed te regelen voor hun team. En als het eerste thuis speelt de stewards.

Ooit stond ik bij VVSB langs de lijn om bij een van onze jongens te kijken. Daar werd ik gevraagd om in de scheidsrechterscommissie te komen. Ik? Op dat moment wist ik er zeer weinig van. Om iets voor de club te doen ben ik er toch aan begonnen. Echter als ik ergens aan begin wil ik het ook zo goed mogelijk doen. Dus toen de KNVB mij vroeg om deel te nemen aan een cursus tot scheidsrechterscoördinator hoefde ik niet lang te twijfelen. Daar zat ik dan tussen allemaal echte scheidsrechters. Gelukkig waren ook 3 andere dames. Helaas waren er na de 1e cursusavond al twee verdwenen. Het was pittig maar erg leerzaam en heb deze cursus goed afgerond. Kreeg er zelfs een diploma voor, hihi. Al het geleerde kon ik gelijk in de praktijk gebruiken en mijn kennis uitbreiden. Onze kinderen stopten met voetballen en via onze verzekeringsagent kwam ik bij Ter Leede. Deze club kende ik op dat moment alleen van onze uitwedstrijden. Mijn ervaring was dat het een gezellige sportieve vereniging is. Op naar het warme Ter Leede dus, wat ik nu helemaal als thuis beschouw. Na 2 jaar zijn wij zelfs verhuisd naar Sassenheim.

Zo begon ik aan een nieuwe uitdaging. Met hulp van het bestuur en mijn toenmalige commissie hebben wij het korps uitgebreid, opgeleid (voor wie nog niet gediplomeerd was), voorzien van echte scheidsrechterstenues voor de fluitende jeugd en ervoor gezorgd dat er iedere wedstrijd een scheidsrechter is. Dit alles heeft geleid tot het behalen van het Arag certificaat. Dit is op scheidsrechtersgebied het hoogst haalbare voor een vereniging. Deze kregen wij door Dennis Higler uitgereikt. Als korps zijn wij hier erg trots op. Ineens kwam de knvb vorig jaar met het idee om te gaan hercertificeren. Opnieuw werden wij langs de lat gelegd en wederom geslaagd. Wij waren hiermee de eerste in WestII.

Ieder jaar gaan er wel scheidsrechters op cursus of regelen wij een event. Voor de gezelligheid maar vooral om de spelregelkennis op orde te houden. Zo hadden wij Jeroen Manschot toen er wel heel veel spelregelwijzigingen waren en Edwin vd Graaf tijdens een cursus tot verenigingsscheidsrechter. Ook hebben wij een avond georganiseerd voor alle assistent scheidsrechters.

Ik ben super trots op ons korps, het enige wat tot vorig jaar nog ontbrak was een vrouwelijke scheidsrechter mede omdat wij een goede vrouwenafdeling hebben. Ook dat is inmiddels gelukt  en hoe goed staat zij haar “mannetje”. Het loopt goed met de scheidsrechters echter bij teveel afmeldingen om welke reden dan ook kunnen wij best nog scheidsrechters gebruiken.  Mocht je interesse hebben om op zaterdag sportief bezig te zijn en onderdeel te zijn van een gezellig korps meld je aan …..leuk!

Naast mijn commissie en scheidsrechters wil ook ik alle andere vrijwilligers bedanken! Naast mijn rol als coördinator zit ik ook in de jc, leid ook het platform voor src-en uit de Duin- en Bollenstreek. Daarnaast zijn er ook regelmatig contacten/bijeenkomsten met de KNVB. Daarom wil ik mijn partner Richard extra bedanken. Als ik geen ruimte had gekregen voor mijn hobby had ik hier allemaal geen tijd voor gehad en veel plezier gemist.

Ik hoop dat we snel terug kunnen naar het oude normaal en allen weer gezellig bij ons clubbie kunnen zijn!

Graag geef ik de pen door aan een van de gastvrouwen: Marjan van der Heijden.