De pen is in handen van: Jan de Vries

Jan is een van onze oudste leden. Hij was keeper van onze eerste elftal:

Beste Ter Leede leden, 

Ik kreeg de pen van Ronald omdat ik zijn eerste trainer was. Nu was dat ook alweer lang geleden en ben ik zo lang bij onze club dat ik denk dat het juist daarom goed is toch nog wat over mijzelf te vertellen. Ik ben lid geworden in 1946. In die tijd mocht je pas lid worden op je 15e en dat was dan ook mijn leeftijd. Dit kwam niet slecht uit, door de honger kwam ik met TBC uit de oorlog en was dit het goede moment. Ik was keeper en stond onder de lat tijdens de landskampioenschappen van 1957 en 1959! Ik behaalde in 1968 mijn trainersdiploma en ben ik trainer geweest bij het eerste en het tweede. Ook trainde ik regelmatig de vrouwenelftallen in de begintijd van het vrouwenvoetbal en heb ik jarenlang jeugd mogen trainen. Ik had lang de keepers onder mijn hoede en werkte bijvoorbeeld met Gert van de Luit en jan Blankespoor. Ik had ook nog het geluk dat ik tot mijn 70e kon voetballen!

 

De vraag was hoe ik deze Corona tijd doorkom, en met name het gemis van mijn Ter Leede bezoekjes beleef. Ik hou mij goed aan de richtlijnen en ben daarom niet angstig om ziek te worden. Elke dag loop ik minimaal een uur buiten en wandel dan altijd door ons park. Ik zit graag in de tuin en probeer mij zo goed mogelijk naar de situatie aan te passen, het is niet anders. Het is wel moeilijk dat ik nu mijn vrouw in de Bernardus niet kan bezoeken.

Ik bezocht elke thuiswedstrijd van ons eerste elftal en keek ook regelmatig andere wedstrijden op de zaterdag. Ik kijk wat dat betreft al uit naar het moment dat het weer kan. Hoe gek de situatie ook is, ik ben wel blij dat we volgend jaar in ieder geval weer in deze klasse uitkomen. Ook vind ik het heel mooi dat Thomas Arroyo weer bij onze club komt spelen. Omdat ik zo verweven ben met Ter Leede kan het moment dat we er weer welkom zijn niet snel genoeg komen.

Met mijn leeftijd in gedachten lijkt het mij leuk om de pen door te geven aan ons jongste spelende lid, Fedde Knetsch. Hier zou zo maar is zo’n 83 jaar tussen kunnen zitten!