De pen is in handen van Jan de Zwart

Hier een pennenstreek van Jan de Zwart

Voor allen die mij niet kennen, ik ben sinds ongeveer 10 jaar lid van het accommodatie team.

Veel heb ik aan sport gedaan o a wielrennen en hardlopen. Tegenwoordig wandel ik veel om mezelf fit te houden. (Ook al ben ik bij Ter Leede aardig in beweging.)

Met voetballen had ik niet zo veel, totdat onze kleinkinderen gingen voetballen. Ik ben bij veel voetbalwedstrijden aanwezig geweest. Weer of geen weer, het maakte mij niet uit en bijna altijd op de fiets, ook naar de uitwedstrijden. Op één van de zaterdagen bij Ter Leede ontmoette ik Henk Soet. Hij vroeg mij: “Jan, heb je nog een uurtje om mij te helpen met klussen?”

Na een bedenktijd van een week heb ik besloten om het te doen. Sindsdien is het uit gelopen tot 3 á 4 ochtenden in de week. Helaas voor Henk moest hij een paar jaar geleden stoppen wegens zijn gezondheid,  gelukkig komt hij zo nu en dan nog even een kijkje nemen.

Wat ik zoal doe is het onderhouden van de hekken, doelen, losse doeltjes, ballenvangers en allerhande klusjes van het repareren van de deksel van de frituurpan tot het verwisselen van een doelpaal. Ik lijk soms wel een vliegende keep.

Al vele jaren zetten we de lijnen op het gras uit en zijn daar ongeveer vier ochtenden mee bezig.

We liepen zo vele kilometers over de velden. Maar sinds een paar weken worden de lijnen uit gezet door een robot. De robot doet het in ongeveer 4 uur,  gekrijt en al!  Maar daarna moeten de lijnen ongeveer om de week gekrijt worden . Dat is dan veel werk voor Jan en Steef Verbeek.  Ik heb er dan bijna geen werk aan, maar er blijft dan nog genoeg te doen.

We doen iedere ochtend om 10 uur een bakkie. We praten vooral na over de wedstrijd van het eerste. Dan hebben we aan de koffietafel echt heel veel experts.

Maar als ik dan ook zie wat er allemaal in de kantine en kleedkamers wordt schoongemaakt? Ik heb daar veel bewondering voor!!! Iedereen draagt z’n steentje daaraan bij.

Bovenal heb ik het prima naar me zin. Het omgaan met de andere vrijwilligers is heel plezierig.

Tot slot hoop ik dat er mensen zijn die ons team komen versterken. Het is  hard nodig voor het schoonhouden van de kantine en kleedkamers en niet te vergeten de velden en de groen voorziening.

En dan nu weer naar Ter Leede want er zal wel weer een SPOEDJE zijn.

Sportgroeten Jan de Zwart

P S

Het kwam mij ter horen dat Rini Blankenspoor als trainer  van de heren onder de 23 Kampioen is

geworden. Ik denk dat hij als (een andere tak van vrijwilligers) wel wat heeft te vertellen!

Nou Rini aan jou de PEN.


Repareren aan de netten

Vele marathons gelopen o.a. bekende Marathons zoals New York  Athene  Amsterdam

Mijn P R op de Marathon  is 2.48.43  in 1980  (heel lang geleden)
En de toen bekende Schipholloop 60 km snelste tijd  4.28.30  (rond de Haarlemmermeer) 1981
Tenslotte uurloop  16.855 meter

Fietsvakantie’s gedaan in de Alpen   Pyreneeen   Dolomieten
En ook een keer met   Alain Drost  en Bou Westerbeek
Hier boven op de Col D’ Izaord 2360 meter hoogte in de sneeuw

Hier de lijnen die je loopt met het uitzetten van de lijnen 2 velden compleet.
Wat nu gedaan wordt door een robot. Alleen voor Jan en Steef nog niet!