De pen is in handen van Jan Ligtenberg

We gaan even terug in de tijd 1966  in de vorige eeuw. In de Molenstraat in Sassenheim bij de gebroeders Jack  en Geb Wijntjes dienen zich 2 voetballers aan  Bennie Barten en Jan Ligtenberg om bij hun nieuwe club uit Sassenheim Terleede een contract te tekenen in het bijzijn van secretaris Henk de Bruin. Komende van Lisserboys(Nu FC Lisse) wilden we hoger op spelen daar Terleede 2e klas speelde(toen de hoogste zaterdagafdeling) en Lisserboys in de 4e klas uitkwam. Het werd een geweldige avond toen we ons contract tekende en de gebr.Wijntjes haalden alles uit de kast om ons te overtuigen van onze stap, zelfs een soort cabaret voerden ze op. We voelden ons dan ook gauw thuis bij onze nieuwe club.

Mijn debuut in het eerste was de afscheidswedstrijd van Cees Molema tegen(juni 1966) Teylingen. Daarna volgde voor mij een geweldige periode als laatste man met een fantastische voorstopper Piet de Bruijn en tevens nog een van mijn beste vrienden en later op doel met Willem van Harskamp(een van de beste keepers) vormden we een geweldig trio in de achterhoede met weinig tegen doelpunten!


Leidschdagblad 9 september 1966

Tegelijkertijd of iets daarna dienden zich nog vele buitenlanders bij Terleede aan zoals: Jan Blokker, Nico Rade, Cock Versluis, Arie Jansen, Ted Algera, Hennie v.d.Weerd, Bert Mondriaan, Jos Eikens en Frans Overdevest (beiden Teylingen). Intussen was ik zeer bevriend geworden met Hannie en Piet de Bruijn en Ageeth en Wim van Ginhoven, Dick van Biezen, Nico van der Fange , Mart Bakker, Jos Eikens en vele anderen.

Heel wat avonden veel plezier gehad, de fam Molenaar was een heel sterke voetbalfamilie met even zelfs 3 broers Ko, Kees, Herman en dan ook nog 2 zwagers Piet en Wim in het eerste elftal. In 1970 werd er door de KNVB zaterdag een 1e klasse ingevoerd welke werd gevormd door de besten uit de toen bestaande 2e Klas A en B.

In de uitwedstrijd bij RVVH scoorde Wim van Ginhoven met een geweldig schot en werden we 3e in de eindstand wat tevens promotie naar de 1e klas inhield. Het viel samen met het 40jarig bestaan dus het werd een geweldig feest dat zult U begrijpen. Een van de vele hoogte punten was o.a.de wedstrijd in 1967  tegen DOTO om 25 minuten voor tijd een 4-0 achterstand om te buigen naar een 5-4 overwinning met het laatste doelpunt van Dick van Biezen(de beste technische voetballer van Terleede) En uiteraard de Dokters Cup en de Sikkens toren die we ook wisten te winnen. Samen met een van de grootste talenten Nico van der Fange en later Pieter van der Plas.


Leidschdagblad 13 mei 1968

Al met al heb ik een geweldige tijd in het eerste gehad met uiteraard ook nog de vele feestjes zoals de Sinterklasavonden ,waar altijd een echte Sint op kwam draven en elke speler de maat werd genomen. Op een van deze avonden U zult het niet geloven kwam er een zwart geschminkte Sinterklaas opdraven, wellicht om in deze tijd eens over na te denken.

Na de tijd in het eerste ben ik met menig oud 1e elftal spelers in het 9e  gaan voetballen waar we menig kampioenschap behaald hebben zelfs 3 jaar achter elkaar. We hadden een geweldig elftal met als 1e coach Willem Daudey en later Harry van der Horst en verzorger Ami Borsje. Harry was helemaal in zijn sas toen we met grote cijfers van de oud-spelers van Noordwijk 1 wonnen!

Pasco Noordermeer had geregeld dat we allemaal rugnummer 9 hadden, dus bij de 1e overtreding riep de scheidsrechter dat nummer 9 zich bij hem moest melden, hij keek heel verwonderd toen er ineens 6 man stond!

Door een meniscusoperatie heb ik helaas mijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en ben al een hele tijd vaste supporter van Terleede 1. Na het kampioenschap spelen we nu 3e divisie en gezien de nieuwe aankopen heb ik er het volste vertrouwen in dat we met deze selectie bovenin mee kunnen draaien. We wachten af!

Ik geef de pen door aan Nino Hoogervorst.

VOORWAARTS TER LEEDE!!